tisdag 15 januari 2013

Curt Roland Evangeliet

Curt Roland Ljung säger följande på sin blogg:

"Jag blev Blåvittfantast vid födseln eftersom min far höll på IFK Göteborg. Och eftersom dom råkade vara riktigt bra och spela underhållande fotboll på den tiden fanns det ingen anledning att ändra på det. Spelade själv mycket fotboll i min ungdom. Först hemma gå gården/grusplan/gräsytor etc dygnet runt från 10-11 år och började i ett lag vid 14-års åldern. Bodde i Backa så det blev Backa IF bl.a samma lag som mångåriga GothiaCup-generalen Dennis Andersson. Jag blev så bra att jag fick plats i Pojkstadslaget (16-åringar) tillsammans med bl.a. Roger Gustavsson (5-faldig svensk mästartränare i Blåvitt) och Kenny Andren som båda spelade just i Häcken på den tiden. ”Du föds till att bli Gaisare, du fostras till att bli Blåvit och du tvingas bli Öisare. BK Häcken är det enda lag du börjar hålla på genom ett personligt val. Det gillar jag idag. Står det på Häckens hemsida och det stämmer helt in på mig och min situation. Egentligen borde jag ha bytt favoritlag för länge sedan. Betänk att jag bott på Hisingen hela mitt 60 åriga liv utan 3 år i USA under universitetstiden. Men på 60-70talet fanns det inga andra lag än Blåvitt-ÖIS-GAIS att välja på. Häcken fanns ju inte riktigt på kartan på den tiden även om laget bildades 1940 men låg i div 5 under 1970-talet. Jag minns när min far tog med mig på Blåvittmatcherna och jag fick sitta på hans axlar. Det var riktig familjefest på matcherna och jag kan inte komma ihåg att det förekom några som helst bråk varken så tidigt eller när jag gick själv med kompisarna och hejade på Blåvitt under hela 70-80-talet oftast på Nya Ullevi. Nu blir man så d-a trött på att när man kommer till Nya Gamla Ullevi är det ofta det första man ser hur många poliser som helst för att fanatikerna från olika klubbar skall slåss istället för att titta på fotboll. Det viktigaste är inte att se trevlig underhållande fotboll längre hos fanatikerna i respektive lag – nej det viktigaste är att respektive idioters lag skall vinna med alla medel både på och utanför planen. Man blir nästan rädd och absolut förtvivlad när man hör uttalanden som fotbollsspelaren Alexander Östlund i Hammarby. ”Som fotbollsspelare är du en typ soldat. Du skall gå ut och vinna kriget. Du skall gå ut på plan och dö för din tränare. Men det typen av mentaliteten saknar vi”. Idioter o fanatiker får bestämma och vanliga människor vågar snart inte stå emot. Ta tex det kanske utmärkta initiativet att slå ihop GAIS-ÖIS-Häcken till ett riktigt storlag. Bra eller dålig ide, vad vet jag? Men diskussionen han inte ens börja eftersom några enstaka fanatiska fotbollsfanatiker hotar initiativtagarna till den grad att dom inte ens vågade gå vidare med förslagen. Ni kommer säkert ihåg hur dom kom rusande in vid den första presskonferens som visades på TV. Nej tacka vet jag häckens ledare, spelare och publik och nu är jag en av dom !"


Med två och en halv månad kvar till den Allsvenska premiären startar studiohisingen upp sin kampanj "Curt Roland Evangeliet". Byt lag till bk häcken


För framtida segrar

Instruktioner:

Steg 1  Följ:  @CurtLjung
Steg 2: Följ: @bkhäcken
                      @studiohisingen
                      @hisingencalling

Steg 3:          Välkommen till Rambergsvallen                     

Studiohisingen

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel