tisdag 31 januari 2012

En smärtsam process

Dokumentär om arbetet med vår låt "Min duva - du är på fest ikväll"


Janne

Duvorna på Rambergsvallen

Duvorna på Rambergsvallen får knappt något medialt utrymme. I låten "Min Duva - du är på flykt ikväll" låter studiohisingen de båda spela huvudrollen.


Stanley

Nya bevis i djurfrågan

Efter att studiohisingen kunde visa i sitt reportage "Djurlivet hotat på Rambergsvallen" stoppades planerna på att riva Rambergsvallen temporärt, men efter att studiohisingen varit i kontakt med ett flertal av stadens ledande politiker, kan vi konstatera att moderniseringshetsen tycks ha tagit ny fart. Vad Studiohisingen erfar finns det förnärvarande inga planer varken hos våra politiker, kommunalägda HIGAB eller den berörda klubben BK Häcken att i grunden utreda djurfrågan.

Studiohisingen väljer därför att publicera den här är bilden som kan stoppa hela processen med planerna på en ombyggnation av Rambergsvallen. I bildens nederkant syns tydliga spår i snön av minst två arter. Vilka arter handlar det om? Finns det fler spår? Har man varit där nattetid? Har man verkligen undersökt området så grundligt som krävs? Kioskområdet? Under läktarna? Toalettutrymmen? Under taknockeln? Anständigt vore att göra det. När första spadtaget är taget kan det vara försent.


Se studiohisingens reportage om det hotade djurlivet på Rambergsvallen 


Stanleyaf

måndag 9 januari 2012

Året som gått på studiohisingen

Det tidvis hårt ifrågasatta kommunikationsprojektet var under våren mycket nära att läggas ner. Tack vare ny finansiär är det fortfarande full aktivitet vid centret på Bräckeberget. På sikt är detta en viktig fråga och slår projektet väl ut kan det få omfattande betydelse för framtidens kommunikation i vårt samhälle.


Studiohisingens utsände reagerade på att HIF supportrar skanderade fotbollsmördare från läktarplats i matchen BK Häcken - HIF. Detta skapade en fortgående och viktig debatt om den svenska supporterkulturen. Till blogginlägget


Filmen om BK Häcken fick sin premiär. Tyvärr, skulle det visa sig, lanserades även en film om IFK Göteborg vid samma tidpunkt och studiohisingens dokumentär kom i mediaskugga.


Vi fick också besök av främlingsfientliga krafter efter att vårt reportage om upploppen på Hisingen visats på nu nedlagda sidan Politiskt inkorrekt. Flera av våra medarbetare, främst Stanley, känner fortfarande ett starkt obehag av att bli påminnd om det. De första månaderna fick han äta lungnade till natten.   


När BK Häcken gick kräftgång i tabellen gick Kjell Bulycke ut och kritiserade BK Häckens psykolog, som han ansåg hade stor del av skulden. Efter det radade hisingslaget upp segrar.Men här hade Bulycke fel. Magnus Haglund lyckades aldrig att bärga guldet till Borås.


Avslutningsvis. Studiohisingens hyllningslåt "Häcken är mitt lag" fortsatte att skörda stora framgångar bland fotbollsintresserade och andra.


Janne

söndag 8 januari 2012

BK Häcken rikast i staden

Studiohisingen är nu klar med den ekonomiska översynen av de allsvenska göteborgslagen. 

1, bk häcken 

Är den rikaste klubben i staden. Vinsten för 2011 hela 12,3 miljoner kronor. Det egna kapitalet uppgår till 45 miljoner kronor. Klubben är skuldfri.

Bk Häcken är framgång
2, ifk göteborg

Närmaste utmanaren redovisar en förlust på 3,9 miljoner för 2011. Det egna kapitalet uppgår till 31,3 miljoner kronor.


Inga överraskningar från IFK Göteborg. Klubben har en stabil ekonomi.

3, gais

Klubben avvaktar med bokslutsrapport då man fortfarande väntar ersättning för  Mervan Celik i samband med dennes övergång till Glasgow Rangers. Med denna ersättning på kontot räknar man i gais - läget att kritiken kring dom röda siffrorna mildras en aning.

Vissa frågetecken finns angående gais ekonomi

Stanley

söndag 1 januari 2012

Vad händer med hoppfrågan i år?

P.g.a. en obetald elräkning ligger sändningarna på studiohisingen nere för en tid. Vi hoppas återkomma så snart som möjligt. Under tiden ställer vi ett par frågor. Vad som händer med hoppfrågan om det går bra för IFK Göteborg i årets allsvenska? Vad händer med reklamfrågan när pengarna måste in? Se studiohisingens reportage som hamnar på miljöförvaltningens bord även i år.


Stanleygp

Gadgeten innehöll ett fel