onsdag 26 december 2012

Stanley har lämnat

Stanley var upp på redaktionen en sväng i dag och hämtade det sista av sina personliga tillhörigheter. Det blev känslosamt såklart och när Kenneth befinner sig i Thailand lämnar han utan en formell avtackning. Det hade varit att föredra. Det blir tomt utan Stanley efter så många år sida vid sida, men med alla de utmanigar studiohisingen nu står inför tycker jag, till syverne, att Kenneth fattat rätt beslut angående Stanley. Han har haft svårt att anpassa sig och bli "en i gänget". Han har ofta valt att motarbeta, ifrågasätta och många gånger haft svårt med lojaliteten. Att det går så långt att någon får sparken är enligt mig ett misslyckande. Det får vi ta till oss och se om det är något i organisationen som behöver utvecklas.

Med Stanley "borta ur leken" känns det kul och mycket intressant att ge plats för två nya medarabetare. Egon och Calmen från Hisingencalling har redan börjat hos oss. Dels med sin medverkan i Juluppesittarkvällen, men också redan med egna publiceringar och liverapporter. Med Egon och Calmen kommer helt nya möjligheter att öppnas och vi hoppas och tror att våra läsare redan nu börjat uppleva de positiva effekterna av omstruktureringen.

Jag vill avsluta där vi började. Med Stanley. Stanleys kanske främsta bidrag till studiohisingen var hans livsberättelser. Dessa dokumenterades och skildrades sedan på film.

Den första handlar om Stanleys mor Ing-Marie tiden innan Stanleys ankomst:


I den andra filmen är Stanley just fyllda tre och klarar livhanken tack vare sitt mod och sin sinnesnärvaro.


Tack Stanley

Jan

1 kommentar:

Anonym sa...

Läser med stigande förfäran hur ni samvetslöst gör er av med en trogen och hårt arbetande medarbetare. En person som höjt nivån i er studio och i mina ögon varit den utan kokurans klarast lysande begåvningen. Ni tycks strunta i samtliga trygghetslagar vi gemensamt byggt upp i Sverige. I tex Spanien, där denna typ av lagstiftning saknas, är ungdomsarbetslösheten skrämmande 50%. Där har arbetsköpare av er kaliber fritt spelrum. Pga att denna utveckling till varje pris måste undvikas kommer jag att driva "Fallet Stanley" till Arbetsdomstolen och, vid ett osannolikt friande i denna instans, vidare till Europadomstolen, Tribunalen i Haag, Feministiskt Initiativ, Avpixlat och FN.

Oss emellan sagt har den organisation jag företräder i dagarna också inlett ett nära samarbete med en grupp mc-intresserade ungdomar med klubbstuga i Gunnilse.

Skäms.

Lars Jonstaka, Ombudsman i Förenade Fack

Gadgeten innehöll ett fel