torsdag 7 februari 2013

Turerna kring nya klubbmärket "dom kunde lyft luren och ringt mig"

BK Häcken har lanserat ett nytt klubbmärke, framtaget av den strategiska design- och kommunikationsbyrån Brandwork. Klubbmärket är en uppdatering av klubbens första märke som funnits med sedan 40-talet, men som i sin tur ersatts av bollemblemet, som under många år tjänat som symbol för den framgångsrika fotbollsklubben. Klubbmärkesbytet har av döma av de positiva reaktionerna i de sociala BK Häcken - medierna förlöpt relativt smidigt och de övervägande reaktionerna har varit positiva. Men inom leden finns också kritik som sipprar fram. Studiohisingens Kenneth Johnsson tycker att dom har "gjort bort sig" i klubbmärkesfrågan och att emblemet med bollarna med sin unika postmoderna karaktär var "jättefint" och har behandlats under all kritik av dom ansvariga.
Det postmoderna BK Häcken
emblemet

BK Häckens första
klubbmärke

Det nya klubbmärket

3 kommentarer:

Tangerine sa...

HAHA Kenneth Johansson är en riktig clown. Original är orginal. 40 tals skölden är vackrast. Men allt är bättre än det moderna tramset som utnämnts till Sveriges Fulaste märke är borta.
Tror han att AIK skulle ta bort sin sköld som är Sveriges vackraste?
(måste jag säga även om man inte gillar AIK)Kenneth Johansson snackar bara skit. Postmodernt märke Vilken smöerja. Jag är född och bor fortfarande ett stenkast från Rambergsvallen, och sagt så länge de har det fula bollmärket köper jag ingen matchtröja. Nu kan jag tänka göra mig det. Sköldar tillhör prinsar och prinsessor sa han väl? HAHAHA! Är Kenneth J verkligen än riktig person eller en Kurt Olsson karaktär från Biskopsgårdenm, hahaha?

Anonym sa...

Om man hade tagit tillbaka originalmärket hade jag kunnat köpa det, men detta är ju helt nytt. Visserligen med en del likheter med originalet men ändå helt nytt. 3 olika klubbmärken under 70 år är helt idiotiskt. Nu undrar jag bara när snacket om att byta namn på klubben skall komma igång igen? Vi dödar vår egen själ. Det lila som finns kvar av den

Tangerine sa...

Jag håller med. Originalmärket är både snyggast och det enda riktiga. Jag skall ta en kopia på originalet och gå ned till flaggfabriken och få något snyggt att pryda vägen med, haha!
Man skall ha respekt för de som grundade klubben, annars förlorar man som du säger sin själ och kulturhistoriskt värde. Men det positiva är att bolleländet är borta och det nya utgått från originalet. Men som sagt. Jag låter flaggfabriken trycka upp originalmärket på vit botten och gult fält på vänster och svart på höger så kan jag hissa flaggan på balkongen vid varje hemmamatch! HA!
Hade jag bott på rätt sida hade den syns från Rambergsvallen! Kanske tar vi med den på match vid speciella tillfällen?! Hm. I alla fall önskar jag Häcken all lycka nästa år. Ps: Jag skrev till Häcken för ett och halvt år sedan och sa att jag köper bara en matchtröja när det gamla klubbmärket kom tillbaka på bröstet! Jomen. Men OK jag köper det nygamla men under lite protest och köper en tröja i sinom tid!

Gadgeten innehöll ett fel