tisdag 20 november 2012

Blandade utfästelser, resultat och utfall under sillyseason

I Göteborg finns det gott om utmanare. BK Häcken finns inte bland dom. Studiohisingen har synat klubbarnas olika ansatser vid sidan av planen. I GAIS och BLÅVITT- lägren huserar stora amitioner och utfästelser redan en bra tid innan säsongen sparkats igång. När det gäller Blåvitt har dock huvudtränaren i år valt att lyfta fram klubbens marknadschef i media efter ALL-IN debaklet ifjol. När det kommer till BK Häcken har organisationens representant i pressen legat lågt i frågan om den allsvenska utgången 2013 eller "bäst i stan" och istället valt att kommentera de senaste nyförvärven till klubben i media kallat "det finska poängmonstret" Mika Ojala och den marockanska kungen El Kabir.

ANDREJ HÄGGBLAD - IFK GÖTEBORG


Andrej Häggblad marknadschef IFK Göteborg 20 nov 2012

"Vi ska återerövra Göteborg"

Att återerövra Göteborg innebär främst att Gamla Ullevi återigen ska bli en arena som våra motståndare fruktar och lämnar tomhänta. Men även att vi ska återta positionen som nummer ett i staden när vi summerar allsvenskan 2013. Lyckas vi med båda de sakerna så är sannolikheten stor att vi är med och slåss om det vi åtrår allra mest.

MIKAEL STAHRE - IFK GÖTEBORG


Mikael Stahre tränare i IFK Göteborg
Mikael har ännu inte uttalat sig om den allsvenska säsongen 2013

MATS PERSSON - GAIS


Mats Persson sportchef GAIS 5 sep 2011:

Enligt sportchefen Mats Persson har Gais som mål att utmana Blåvitt som staden bästa lag sportsligt, marknadsmässigt och publikt. Fem år ska det ta.

SONNY KARLSSON - BK HÄCKENSonny Karlsson sportchef BK Häcken 9 nov 2012

BK Häcken agerar snabbt efter Waris - tar in finskt poängmonster

Han (Mika Ojala) är en jättebra kille som är bra att ha att göra med. Men framförallt är han en duktig fotbollsspelare och en jäkla poängspruta, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till Göteborgsposten.

El Kabir är en riktigt bra spelare som var vårat första val 121126

studiohisingen gp 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Utmana och utman. Ingen lär ju kunna utmana Häcken i hur mycket plast en förening kan vara. Under endast lite drygt 70 år så byter man nu alltså till sitt tredje klubbmärke. Kultur och tradition betyder naturligtvis inget för en klubb som endast existerar på elitnivå tack vare skattesubventionerade ungdomscupen Gothis cup. Namnbyte, när kommer det?

Gulsvart Guldheden sa...

Om det fungerar för Arsenal och FC Barcelona att byta sitt klubbmärke så ska det nog gå bra för Häcken också. Gothia cup drar in ca 300 milj till staden varje år om man räknar den moms och arbetstillfällen som kommer med tillströmningen av Gothia Cup delatagare och anhöriga. Hoppas att IFK:s 2013 blir bättre än 2012. kram!

Studio Korrekt sa...

Moms är en statlig skatt och tillfaller med andra ord inte kommunen. Arbetstillfällen som denna vecka generarerar är mycket begränsat. Arrangören själv till exempel ger ju inga riktiga arbeten. Istället utnyttjar man sin status som ideel förening och låter massor med ungdomar slita skiten ur sig för en symbolisk fickpeng. Girighet kallas det. Att Arsenal filat till sitt klubbmärke må vara hänt men att helt byta är något annat. Nåväl, det finns ju inga fans som protesterar för att man tar bort deras kära klubbmärke eftersom häckenfans inte bryr sig och knappt kan kallas fans. Trist med sådan fans tycker jag. Det är sådant som är den moderna fotbollen och blir sportens död.

Anonym sa...

Säga vad man vill om Häckens framfart 2012, de gjorde det förbaskat bra. Men lyckas man inte ta guld med en av Allsvenskans bästa spelare under senaste 20 åren (Waris) har jag mycket svårt att se att de lyckas bättre med El Kabir nästa år. Har svårt att tro att resten av laget kan luta sig tillbaka på samma sätt som de kunde förra året när målen mer eller mindre var säkra iochmed Waris. El Kabir känner man till, han är ingen doldis som kan spela respektlöst de första tio omgångarna. Det kan hända mycket i början av en säsong som trubbar till ett självförtroende, Lex Hysén, för att kvadda en hel säsong. Om det är samma visa om ett år att Häcken är topp tre så har dom något stort på gång, annars tror jag att det är ett nytt Kalmar vi har sett med en lyckad säsong och sen ett statislag som gnuggar mitten.

Gadgeten innehöll ett fel