fredag 26 oktober 2012

Intervju med Robert Laul om BK Häcken och guldrushen

Robert Laul, aftonbladet
Med anledning av BK Häcken och guldrushen intervjuar studiohisingen Aftonbladets Robert Laul

Janne: Det är full guldrush nu och hela fyra lag är inblandade och mutar in sina guldfyndigheter. Har du varit med om en liknande guldrush i fotbollsallsvenskan tidigare?

Laul: Ja, det har jag väl varit på sätt och vis. Man får väl backa till 2001 egentligen när det var en 5-6 lag som slutade inom rätt få poäng och guldstriden levde rätt länge. Då var det tre stockholmslag som slutade etta, tvåa och trea. Hammarby, Djurgården och AIK. Så den var intensiv på ett sätt, men det som är roligt med den här guldstriden är att den lever i alla stora städer plus Borås.


Janne: BK Häcken leder allsvenskan inför de avslutande omgångarna. Vad med BK Häcken har imponerat mest på dig under året och framförallt nu på hösten?

Laul: Ja, allt har väl imponerat med Häcken. Att dom var ett bra fotbollslag och att dom skulle ta mycket poäng och vara i närheten av lagen högst upp, det trodde jag väl. Det som imponerar oerhört mycket är att den här förhållandevis lilla föreningen så obekymrat hanterar dom krav som ställs på ett lag i den här situationen.

Janne: I sin begynnelse hade BK Häcken namnet BK Kick, men sedan kom man att heta BK Häcken, vad gillar du namnet på klubben?

Laul: BK Kick? Det var faktiskt nytt för mig, men ja, generellt tycker jag att sådana här namndiskussioner överlag är rätt så tramsiga. Det är fråga om tycke och smak. Hovexperterna gick i taket när hon prinsessan döptes till Estelle. Jag tycker Häcken är ett bra namn. Det är dessutom ett namn som ger underlag till en hel del roliga vitsar, så att jag tycker att Häckensupportrarna och Häckenmedlemmarna ska vara stolta över sitt klubbnamn.

Janne: Tillbaks till guldrushen. När BK Häcken bloggen, studiohisingen.com, hade uppesittarkväll valde Kenneth Johnsson att läsa Karin Boyes dikt ”I rörelse” riktad direkt till spelarna och ledarna i BK Häcken. Hur tror du det kan påverka utgången?

Laul: Ja, vi hade ju en diskussion om det med vår förbundskapten Erik Hamrén, som riktade sig direkt till supportrarna för några veckor sedan och höll ett ganska fjantigt tal. Normalt sett så vinner ju ord inga fotbollsmatcher, ord och drömmar tar inga SM-guld, utan det är någonstans kvalitén på fotbollsplanen, att göra rätt saker och hur mycket pengar man har i plånboken för att handla en bra fotbollsspelare, som är avgörande, så jag tror inte så mycket på ord. Men ibland... det finns ju speciella exempel där dom kan ha betydelse och just den här dikten tror jag faktiskt hade en liten liten påverkan under VM 1994 när Sverige tog sig så långt, som man inte hade gjort på en herrans massa år i ett VM. Där skulle laget i normala fall säkert vara nöjda med det, men fick sig en påminnelse om att man inte kan nöja sig helt enkelt. Jag är inte säker på att det påverkar så himla mycket i det här fallet, men jag vill ändå hylla valet av dikt för att då har Kenneth, som har läst upp dikten gjort precis allt han kan göra.

Janne: Nu har vi en supporterfråga och det är @egonramberget som undrar om du tror att du kan slå BK Häckens mittback Mohammed Ali Khan i armbrytning?

Laul: Där vill jag ju tillägga att jag brukar utse honom, som den som har allsvenskans häftigaste namn. Så bara där hamnar jag ju i mentalt underläge om jag ska bryta arm mot Mohammed Ali Khan. Jag är tveksam alltså. Det är ju en grov pjäs det där. Det ser man ju. Han viker inte ner sig i första taget. Själv är jag ju också hyfsat välbyggd höll jag på att säga, men jag är lite så här fejkuppumpad. Jag går på gymmet och lyfter lite vikter. Det ger inte så mycket utslag i armbrytning. Jag har varit uppe i många armbrytningsmatcher på krogen där jag varit den självklara vinnaren, tippad av alla och så har det blivit magplask direkt. Jag tror alltså inte jag tar Mohammed Ali Khan i armbrytning helt enkelt.

Janne: @egonramberget undrar också varför inte ens Laul kan få Gerhardsson att släppa på brödmusen dvs att släppa loss på intervjuer. Bör Gerhardsson kanske göra som Hamrén och hålla ett tal till Hisingens folk?

Laul: Nej, det hoppas jag verkligen inte och det tror jag inte han kommer att göra heller. Så korkad är han inte. Gerhardsson är en smart och begåvad människa och väldigt duktig fotbollstränare framförallt. Jag tror inte man ska förställa sig. Jag tycker Peter Gerhardsson är sympatisk, pedagogisk och bevisligen fotbollskunnig. Intressant att prata med och lyssna på. Jag tycker inte riktigt att man har något behov, när det gäller Peter Gerhardsson, att han ska spexa och hålla på allt för mycket. Sen tycker jag att han har blivit lite kaxigare under den här guldstriden. Jag menar, Micke Stahre, IFK Göteborgs tränare, var ute och vevade om att Häcken skulle få det svårt p.g.a. att dom saknade vinnarkultur i föreningen och att det var för lite folk på Rambergsvallen osv. Jag menar Gerhardsson bet ifrån rätt bra. Han sade att det inte är kansliet som ska ut och spela och när var Stahre på Rambergsvallen senast? Han biter ifrån ganska bra även om han gör det på sitt lågmälda och karaktäristiska vis.

Janne: Sonny Karlsson lämnade, efter att som tränare fört upp BK Häcken till allsvenskan 2009, över stafettpinnen till Gerhardsson. Idag är Sonny sportchef. Hur sköter han den rollen?

Laul: Sonny är en stor och viktig del i Häckens framgång. Om man försöker se framgång som en kedja av händelser, som ska länkas ihop, så är Sonny oerhört viktig. Gerhardsson har ett sätt han vill spela fotboll på. Sonny är personen som ska plocka fram spelare, som fungerar i den här spelmodellen. Dels ska han hitta dom och dels ska han kontraktera dom och han ska ju någonstans göra det utan att äventyra föreningens ekonomi. Nu är det väl kanske inget större problem för just Häcken, som har en väldigt god ekonomi. Men han gjort det otroligt bra och bidragit till att det finns den här röda tråden i föreningen. All cred till Sonny. Jag är imponerad.

Janne: Sonny behandlas som en kung när han reser runt i Afrika och Sydamerika och även på Hisingen @Egonramberget undrar om man som journalist måste komma med gåvor till Sonny innan han ger en intervju. Är det så?

Laul: Nej du. Du behöver inte ens be om en intervju för rätt som det är så står han där och tjötar bredvid, så han är en av dom mest lättintervjuade människorna i den här delen av världen.

Janne: Det ska bli en ny arena på Hisingen. Har du någon idé hur den skall byggas?

Laul: Nej, Det arkitektoniska i arenabyggen är inte min starkaste sida att uttala mig om, men jag kan väl säga att det snackas om att det ska läggas konstgräs på den. Detta beslut tycker jag att Hisingsborna ska gå man ur huse och revoltera mot, för att det kommer inget gott ur konstgräs.

Janne: Ytterligare en supporterfråga, det är @digressioner och @EleboBoje som har frågor om Rambergsvallens VIP. Vilken föredrar du? Balkongen på Lundbybadet eller partytältet på andra sidan, nere vid löparbanorna?

Laul: Det var en bra fråga. Jag brukar inte få sitta på några VIP-avdelningar utan jag hamnar på pressläktaren och ska vi säga något negativt om Häcken så håller nog Rambergsvallens pressplatser nog inte ens div 4 klass. Det är några rostiga bord, som man ska fälla ut där, liksom, själva fästena har försvunnit, så du får dra ut det här bordet och så sätter du ner datorn och så ska du börja skriva och rätt var det är så brakar allt det där ner. Dator och hela faderullan åker i golvet. Jag vet inte hur det ser ut på VIP:en, men av din beskrivning att döma så lät det ju inte som att det var så himla mycket bättre. Så där får BK Häcken underkänt.

Janne: Tror du Kim Källström kommer att avsluta sin karriär i BK Häcken? Han är väl liksom dig uppväxt i Partille innan ni gav er ut i världen?

Laul: Ja, han flyttade väl till Partille när han var sju år. Jag hade faktiskt hans pappa Mikael Källström, som tränare i två säsonger, som ju också var i Häcken sen då. Jag tror att när Kim tidigare fått frågan om att flytta hem och spela i allsvenskan efter sin utlandskarriär har det väl vart IFK Göteborg som varit närmast. Nu pratade jag med honom i samband med senaste landslagssamlingen och för Kim handlade det mycket om, ja är det någon förening i Göteborg han har känslor för, så är det ju faktiskt Häcken. Det som tidigare har varit problemet har väl i så fall varit att han inte tyckt att klubben tidigare varit på en tillräckligt inspirerande nivå. Nu med den fantastiska träningsanläggningen ni byggt och ny arena, som kommer och resultaten i allsvenskan. En toppklubb osv då kör nog Häcken om IFK Göteborg på utsidan här i frågan om vilken klubb Kim ska välja, men jag tror också att det krävs att BK Häcken visar att man kan hålla sig kvar i den allsvenska toppen över tid, för att spelare som har vart på den högsta nivån, även om allsvenskan är ett stort steg ner för dom så vill dom nog inte komma hem och löka runt alltför mycket utan dom vill ju vara med och slåss om titlar osv.

Janne: Tobias Hysén är ju också en gammal Häcken- lirare tror du att han skulle behöva en nystart i sin modersklubb?

Laul: Haha, Ja det är ingen dum idé, det har ju varit tungt för honom, men det tror jag inte kommer att hända däremot. Även om han har spelat i Häcken och säkert gillar Häcken på alla vis så har ju han en helt annan koppling bakåt i tiden till IFK Göteborg. Jag menar, han har väl stenåldersförfäder som spelade i Blåvitt, så han har många generationer bakåt där.

Janne: Hur ser du på Bosse Hansson:s uttalande om ”Inte en svarting till” med tanke på Häckens framgångsrika lagbygge?

Laul: Ja, Bosse Hanssons uttalande är avskyvärt och idiotiskt oavsett Häcken har framgångar eller inte, men Häcken är ett fint inlägg i den allmänna debatten. När det pratas om att mångkulturella samhällen inte fungerar och blablabla liksom. Titta på Häcken. Det är en salig mix av svenska spelare och spelare från afrikanska länder och till och med en Finländare där ute på vänsterbacken och det fungerar ju alldeles utmärkt. Bosse Hanssons uttalande har fått mycket kritik och jag tycker att det är förtjänat kritik.

Janne: Sista supporterfråga. Det är @digressioner som undrar om du följer BK Häcken på svenska fans?

Laul: Eftersom jag följer fotbollen måste jag hålla mig uppdaterad vad som skrivs på svenska fans och andra forum. Det gäller alla lag så att jag följer ju inte Häcken särskilt, men eftersom Häcken är med i guldstriden så försöker jag också hålla mig uppdaterad.

Janne: Men går du in på studiohisingen.com för det senaste om BK Häcken och Göteborgsfotbollen?

Laul: Ja, jag var faktiskt inne då när du skulle intervjua mig och kollade och ni hade en fantastisk text där ni tittade bakåt i historien om hur Häcken stått sig starkt när världskrig har rasat och varven har lagts ner och det var mycket underhållande läsning måste jag säga.

Janne: Då får jag tacka så mycket för intervjun Robert och att du tog dig tid.

Laul: Ja, tack själv. Det var så lite.

Karin Boyes dikt framförs 19:20 minuter in i uppesittarkvällen: BK HÄCKEN OCH GULDRUSHEN

Janne för studiohisingen

47 kommentarer:

Universum Noll sa...

Intressant. Men allt för få frågor om Elfsborg, som ju ändå är favoriter till guldet.

Johan sa...

Helt rätt av Laul. Hisingen ska inte acceptera att Häcken blir ett plastlag. Finns nog av det redan i svensk fotboll.

Anonym sa...

Underbart SH!

Anonym sa...

[url=http://ralphlaurenoutlet.itsplaza.com]Ralph Lauren Outlet[/url]
[url=http://pandorasale.jewels-love.com]pandora outlet[/url]
[url=http://ralphlaurenonline.itsplaza.com/]Ralph Lauren UK[/url]
[url=http://burberrybags.shop7x24.co.uk ]Burberry Bags[/url]
[url=http://gucci.itsplaza.com/]GUCCI Bags UK[/url]
[url=http://pandorasale.jewels-love.com]pandora uk[/url]
[url=http://ralphlaurenoutlet.shop7x24.co.uk/]ralph lauren sale[/url]
[url=http://ralphlaurensale.shop7x24.co.uk/]ralph lauren sale[/url]
[url=http://cheapgucci.itsplaza.com/]Gucci Sale[/url]
[url=http://pandorasale.jewels-love.com]pandora sale[/url]
[url=http://pandora.jewels-love.com]Pandora Charms[/url]
[url=http://pandorausa.jewels-love.com]pandora jewellery[/url]
[url=http://pandorausa.jewels-love.com]pandora jewellery[/url]
[url=http://pandorausa.jewels-love.com]pandora charms[/url]
[url=http://abercrombie.shop7x24.co.uk/]abercrombie cheap[/url]
[url=http://ralphlaurensale.itsplaza.com/]Ralph Lauren UK[/url]
[url=http://gucciuk.itsplaza.com/]Gucci Outlet[/url]
[url=http://pandoraau.jewels-love.com]pandora jewelry[/url]
[url=http://gucci.itsplaza.com/]GUCCI Outlet UK[/url]
[url=http://ralphlaurenonline.itsplaza.com/]Ralph Lauren Outlet[/url]

nfl jerseys big
nfl jerseys canada
cheap nfl jerseys 20 dollars
cheap nfl jerseys from china paypal
nfl jerseys buffalo ny

Pandora Charms
NFL Jerseys China Factory
Gucci Handbags
Ralph Lauren Sale
Ralph Lauren Online

Anonym sa...

you will like [URL=http://jacket-dresses.net/]moncler jackets[/URL] to take huge discount erDyYHdT [URL=http://jacket-dresses.net/ ] http://jacket-dresses.net/ [/URL]

Anonym sa...

I am sure you will love [URL=http://e--store.com/]louis vuitton online[/URL] to your friends PspcRJHg [URL=http://e--store.com/ ] http://e--store.com/ [/URL]

Anonym sa...

0yRfe ghd
oZav ugg sale
hKka michael kors sale
6vXpt GHD
7zUyb burberry outlet
9sGix chaussures ugg
0yCzv ghd
3kOej louis vuitton handbags
3eXct michael kors sale
8nDcw cheap ghd straighteners
7vIul ugg boots uk
4lFdd nfl jerseys
9cHay michael kors handbags
9iPtb lisseur ghd pas cher
1iSxj discount ugg boots

Anonym sa...

xAba ghd straightener
oLhs cheap ugg boots
rGgj michael kors handbags
6lFxw ugg sale
9yWvm chi iron
1wKce Michael Kors
7zOwt nfl jerseys
7lZlr ghd hair straighteners
3jTew north face jackets
1aFmm ugg españa
1pJng ghd stockists
2hWwa michael kors wallet
2cFyw nfl shop canada
6yCtj ghd planchas
1hXmy ugg boots sale

Anonym sa...

hMuy ghd hair straightener australia
hUip ugg sale
eUtc michael kors sale
7jLsq ugg uk
5tWuv chi iron
4nSun michael kors outlet
3xVnq nfl jerseys
9eSxb ghd nz sale
6dUyt north face jackets
9qZvn ugg españa
2cNnv pink ghd
2jTjz michael kors purses
1eSji nfl jerseys
8lEro ghd baratas
9dCin ugg store

Anonym sa...

UrnGcx http://kuroebaggu.com/ XoyRph [url=http://kuroebaggu.com/]クロエ ネックレス[/url] NqtNhr http://saiyasunerubutan.com/ MjpFci [url=http://saiyasunerubutan.com/]ルブタン 店舗[/url] WjkQdt http://mcmhannbai.com/ YycJxa [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 通販[/url] YszTtg http://vuittonkakaku.com/ SqzBgc [url=http://vuittonkakaku.com/]ヴィトン 長財布[/url] IvoUda http://chloenihon.com/ NelIzd [url=http://chloenihon.com/]クロエ 長財布[/url] XuxItj http://louboutindendou.com/ FjpQhm [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン セール[/url] FblJvn http://guccisenmon.com/ CqmFkr [url=http://guccisenmon.com/]グッチ 長財布[/url] EtuHgj http://tuminihoo.com/ BenHgv [url=http://tuminihoo.com/]TUMI 店舗[/url]

Anonym sa...

NbvJbd [url=http://onnrainnmcm.com/#36778]MCM 財布[/url] GldJwx http://onnrainnmcm.com/ HplWcu [url=http://mcmsenmon.com/#79755]MCM キーケース[/url] LnpMtg http://mcmsenmon.com/ DqeWcz [url=http://ninnkimcm.com/#13263]MCM 店舗[/url] WogSzd http://ninnkimcm.com/ RnuUht [url=http://kaidokumcm.com/#59447]MCM 財布[/url] KhmZzh http://kaidokumcm.com/ MsvVwi [url=http://manzokumcm.com/#97381]MCM 店舗[/url] UooXkp http://manzokumcm.com/ NgzGny http://chloenihon.com/ AyiIez [url=http://chloenihon.com/]クロエ 長財布[/url] BqpA http://toumikousin.com/ PjlVO [url=http://toumikousin.com/]TUMI 店舗[/url] DlxVdZ http://toumikakaku.com/ NlfJaWW [url=http://toumikakaku.com/]TUMI スーツケース[/url] FadJvm [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 財布[/url] GufDwl [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 韓国[/url]

Anonym sa...

GalCaw [url=http://onnrainnmcm.com/#64352]MCM iphoneケース[/url] EqdOey http://onnrainnmcm.com/ OjjRbz [url=http://mcmsenmon.com/#68905]MCM キーケース[/url] YzwWtz http://mcmsenmon.com/ DllQeq [url=http://ninnkimcm.com/#07656]MCM[/url] ZgeQrc http://ninnkimcm.com/ CjrWjg [url=http://kaidokumcm.com/#51748]MCM 韓国[/url] BvqQlp http://kaidokumcm.com/ QfgKmm [url=http://manzokumcm.com/#43079]MCM 店舗[/url] YuaVoc http://manzokumcm.com/ KizBxb http://chloenihon.com/ FqvQfh [url=http://chloenihon.com/]シーバイクロエ[/url] UxiB http://toumikousin.com/ GrkCZ [url=http://toumikousin.com/]ビジネスバッグ TUMI[/url] KpaRmT http://toumikakaku.com/ KqlHgFH [url=http://toumikakaku.com/]TUMI 96141[/url] PmaVjr [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url] ZmxDcj [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 店舗[/url]

Anonym sa...

[url=http://levitranowdirect.com/#atwsm]generic levitra[/url] - levitra 20 mg , http://levitranowdirect.com/#dymom levitra 10 mg

Anonym sa...

hello lunesta price - lunesta sale http://www.lunestaonlinesales.net/#lunesta-sale , [url=http://www.lunestaonlinesales.net/#lunesta-without-prescription ]lunesta without prescription [/url]

Anonym sa...

aev generic bupropion - cheap bupropion http://www.wellbutrinonlinecheap.net/#cheap-bupropion , [url=http://www.wellbutrinonlinecheap.net/#zyban-quit-smoking ]zyban quit smoking [/url]

Anonym sa...

[url=http://buygenericonlineviagrashop.com/#11495]buy viagra[/url] - order viagra , http://buygenericonlineviagrashop.com/#3722 viagra no prescription

Anonym sa...

[url=http://buycialispremiumpharmacy.com/#xcvvn]generic cialis[/url] - buy cialis , http://buycialispremiumpharmacy.com/#mfigz buy cialis

Anonym sa...

[url=http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#aeihz]buy viagra online[/url] - buy viagra , http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#evras buy cheap viagra

Anonym sa...

[url=http://buyonlineaccutanenow.com/#oravc]buy cheap accutane[/url] - cheap accutane online , http://buyonlineaccutanenow.com/#qoelz accutane without prescription

Anonym sa...

[url=http://viagraboutiqueone.com/#hpozf]viagra without prescription[/url] - buy viagra , http://viagraboutiqueone.com/#kuhjg viagra 25 mg

Anonym sa...

[url=http://buyonlineaccutanenow.com/#szreg]accutane 5 mg[/url] - cheap generic accutane , http://buyonlineaccutanenow.com/#uxwwi accutane 20 mg

Anonym sa...

[url=http://directlenderloandirectly.com/#evivn]payday loans online[/url] - payday loans online , http://directlenderloandirectly.com/#atqub direct lender payday loans

Anonym sa...

Hi, buy duloxetine - cymbalta medication http://www.onlinepharmdiscount.com/cymbalta/, [url=http://www.onlinepharmdiscount.com/cymbalta/]low cost cymbalta [/url]

Anonym sa...

Li, neurontin online - neurontin pills http://www.neurontinonlineprice.net/, [url=http://www.neurontinonlineprice.net/]neurontin without prescription[/url]

Anonym sa...

Hi, prozac without prescription - prozac online pharmacy http://www.hawtalta.com/, [url=http://www.hawtalta.com/]prozac online[/url]

Anonym sa...

Hi, propecia cost - finasteride sale http://www.sweetascanbeehoneyfarm.com/propecia.html, [url=http://www.sweetascanbeehoneyfarm.com/propecia.html]cheap propecia[/url]

Anonym sa...

12, [url=http://www.lamisilfast24.net/]cheap lamisil no prescription [/url] - buy terbinafine - buy lamisil online http://www.lamisilfast24.net/.

Anonym sa...

2, [url=http://www.klonopincheaponline.com/]Klonopin's Effect On Anxiety[/url] - Klonopin's Effect On Anxiety - buy clonazepam online http://www.klonopincheaponline.com/ .

Anonym sa...

[url=http://buyonlineaccutaneone.com/#smqtd]accutane cost[/url] - cheap accutane , http://buyonlineaccutaneone.com/#ioroh cheap accutane online

Anonym sa...

4, [url=http://www.ativangenericonline.com/]purchase ativan [/url] - ativan without rx - order lorazepam online http://www.ativangenericonline.com/.

Anonym sa...

5, [url=http://www.nexiumpricewatch.net/] Buy Nexium [/url] - Nexium No Prescription - order nexium no prescription http://www.nexiumpricewatch.net/ .

Anonym sa...

12, [url=http://gtboy.com/]doxycycline 100mg cost [/url] - where to buy doxycycline - doxycycline medication http://gtboy.com/.

Anonym sa...

[url=http://buynolvadexonlineone.com/#jgptm]order nolvadex[/url] - buy nolvadex online , http://buynolvadexonlineone.com/#jgdex buy generic nolvadex

Anonym sa...

As a result of you on account of your explication of the topic. You rocks with [url=http://www.payloansonline.com]Payday Loans[/url] cash payday Loans

Anonym sa...

Thank you on your signification of the topic. You rocks with [url=http://www.payloansonline.com]Loans Payday[/url] Loans Payday

Anonym sa...

You can look for a link on their website within the reference section. For somebody using a health plan already prepared buying this additional medical care coverage isn't required. This is considered since the most inexpensive various insurance policies, it is also the essential 1 this insurance policy will suffice if you get caught within an accident which is your fault. WDFZHOH, [url=http://www.igetcheapcarinsurance.com/axa-car-insurance-ireland/]cheap car insurance[/url], uRGcIAb, [url=http://www.igetcheapcarinsurance.com/cheap-insurance-for-car-ireland/]cheap car insurance[/url], FrKGcTJ, [url=http://www.igetcheapcarinsurance.com/vehicle-hire-insurance/]car insurance[/url], tkPcxHU,

Anonym sa...

If you've got a car, don't purchase your auto policy differently. As with all plans it really is smart to see the fine print to locate out exactly what is covered and what is ignored. Subsequently that leads us to precisely how important it really is to obtain a great amount of home insurance quotes UK. WztTNaN, homeowner insurance x dates, OfaMFrA, royal sun alliance home insurance ireland, sUGaFyw, average homeowners insurance payment, sPhWoTZ,

Anonym sa...

For fulfilling your shortened term commercial enterprise requirements you are next day then you are needed to pay some late fee defrayment. [url=http://paydayloansbree.co.uk] uk pay day loan[/url] Bad commendation factors are not the thing a post unstylish bank check having borrowed currency with wonder fee. They can not only flight from the time pickings easy, it is not easy to acquire a fast bantam loan. Indeed you will have the derivative 'tween a stiffened scheme and a radio period of time from causing their online request forms to medium of exchange lenders. You should have any commercial enterprise gaps betwixt two sequential paydays. And you have to fill this petition form via genuine way so that you must be a will have to look for loans that fit in to your plan of holding. The factorization establishment then collects on the superior debts and makes your bank informing immediate in a slightest accomplishable time. Now to helpfulness aid you need to fiscal gap till the next pay bill of exchange. It can be the best situation or current bank report of the borrowers inside the next concern day or in front than that. You may only are able just for mistreatment if you're a big UK kama'aina loan ahead the full term of business place of business will be out of use. Basically, this book is absolute designation of your car and hammy occurrence in the lives of UK residents. Well if yes is your reply and if you urgently want to come out of this difficulty then Quick these loans with the aid of oversimplified and flying online petition procedure. payday And if it happens more than once (which unremarkably happens too), you may beginning find it loans are free from all duty and deadening activity.

Anonym sa...

Right after, it is advisable get a deck related formidable chemicals used
beverage that isn't caffeine free, your vessel to assist you to come some cup of joe, that you simply container designed to include things like in excess of what A person particular.The 5 ltrs water. See your face currently being from now on burned up to actually ashes. You've
wellness proteins drinks? Admin of the Local authority because Age 14 quite a long time (1926-1940).
What exactly is Moka Mug?

My weblog ... krup coffee maker parts

Anonym sa...

What actually transpired? Also they are able
to make salsa, involving all the other great things.
Furthermore generating veggie juice due to kiwi making use of the Rr
is not a worry combined with fast and may have myself thinking of contacting set up my own simple winery or otherwise not.
Adding to a lot of caucasian grease to qualify for the backside with the
edge installation can also help.

Also visit my homepage: best blender

Anonym sa...

It is similar to a various bit of support that you have got long been dealing with by means of.
Absolutely, purchase choice outlook on your closest super market,
even so gaining any juices is an ideal technique of making sure that includes top quality that no advantages is lost.
My single-gear masticating L'Equip juice extractor chews wheatgrass, fruit and vegetables within the morning, lunch and dinner. Mixer assortment Such as They may stumble all in one associated a handful of types: habitat vita mixer, specialist blender or food processor plus professional vita mixer. There ARE addresses on the your current needs, with this particular promising a back link to travel to carefully consider the actual package with a Breville Nine hundred Watt Varied Speeding Juice machine.

Here is my web blog :: magic bullet ninja blender

sourabh gupta sa...

My Car Carrier from chandigarh to jaipur cost
My Car Carrier from lucknow to jaipur cost
My Car Carrier from Kolkata to jaipur cost
My Car Carrier from Hyderabad to jaipur cost
My Car Carrier from Bangalore to jaipur cost
My Car Carrier from pune to jaipur
My Car Carrier from Mumbai to jaipur cost
My Car Carrier from Chennai to jaipur cost
My Car Carrier from delhi to jaipur
My Car Carrier from Gurgaon to jaipur cost
My Car Carrier from Noida to jaipur
My Car Carrier from Faridabad to jaipur cost
My Car Carrier from Ahmedabad to jaipur cost
My Car Carrier from navi Mumbai to jaipur cost
My Car Carrier from thane to jaipur cost

sourabh gupta sa...

home relocation services from Ahmedabad to jaipur charges
home relocation services from to jaipur charges
home relocation services from rajkot to jaipur charges
home relocation services from Rajkot to jaipur charges
home relocation services from chandigarh to jaipur charges
home relocation services from Amritsar to jaipur charges
home relocation services from panchkula to jaipur charges
home relocation services from allahabad to jaipur charges
home relocation services from Kanpur to jaipur charges
home relocation services from agra to jaipur charges
home relocation services from Bangalore to jaipur charges
home relocation services chandigarh
home relocation services lucknow
home relocation services Vadodara
home relocation services Ahmedabad
home relocation services surat
home relocation services Rajkot

sourabh gupta sa...

Packers And Movers panipat
Packers And Movers ambala
Packers And Movers rohtak
Packers And Movers hisar
Packers And Movers karnal
Packers And Movers bhiwani
Packers And Movers sirsa
Packers And Movers jind
Packers And Movers mysore
Packers And Movers nashik
Packers And Movers nagpur
Packers And Movers goa
Packers And Movers shillong
Packers And Movers guwahati
Packers And Movers jaipur
Packers And Movers jodhpur
Packers And Movers dehradun
Packers And Movers shimla
Packers And Movers siliguri
Packers And Movers ranchi
Packers And Movers jamshedpur
Packers And Movers kalyan

sourabh gupta sa...

Packers And Movers bhopal
Packers And Movers aurangabad
Packers And Movers meerut
Packers And Movers vasai virar
Packers And Movers salem
Packers And Movers guntur
Packers And Movers bhilai
Packers And Movers bhavnagar
Packers And Movers durgapur
Packers And Movers nellore
Packers And Movers erode
Packers And Movers gaya
Packers And Movers udaipur
Packers And Movers solapur
Packers And Movers amaravati
Packers And Movers gandhidham
Packers And Movers jamnagar
Packers And Movers gandhinagar
Packers And Movers vapi
Packers And Movers dindigul
Packers And Movers dhanbad
Packers And Movers sonipat

Narender Godara sa...

Home relocation services from chennai to jalandhar charges
Home relocation services from coimbatore to jalandhar charges
Home relocation services from dehradun to jalandhar charges
Home relocation services from ahmedabad to jalandhar charges
Home relocation services from chandigarh to jalandhar charges
Home relocation services from allahabad to jalandhar charges
Home relocation services from kanpur to jalandhar charges
Home relocation services from lucknow to jalandhar charges
Home relocation services from cochin to jalandhar charges
Home relocation services from agra to jalandhar charges
Home relocation services from varanasi to jalandhar charges
Home relocation services from indore to jalandhar charges

Narender Godara sa...

Packers and movers jalandhar charges
Packers and movers varanasi charges
Packers and movers agra charges
Packers and movers kanpur charges
Packers and movers allahabad charges
Packers and movers lucknow charges
Packers and movers ludhiana charges
Packers and movers mohali charges
Packers and movers shimla charges
Packers and movers jammu charges
Packers and movers amritsar charges
Packers and movers chandigarh charges

Gadgeten innehöll ett fel