onsdag 26 september 2012

Inför BK Häcken - Helsingborgs IF

Då var det dags för ännu en match i den dramatiska guldstriden. Imorgon står Helsingborgs IF för motståndet. Skånelaget kommer efter ett dramatiskt derby mot Malmö FF hemma på Olympia. Matchen slutade oavgjort (1-1), men det mesta av efterspelet kom att handla om den banderoll helsingborgssupportrarna vecklade ut under matchen. En banderoll där det stod "Simon Thern skall dö". Oroväckande var att polisen inte ingrep med rädsla för kravaller. Nu kommer alltså dessa supportrar till Rambergsvallen. Alla minns säkert fjolårets match då helsningborgarna skanderade "fotbollsmördare" ut över arenan. Denna gången kunde polisen förhindra upplopp och kravaller, men hur blir det imorgon? I mina ögon uppträder Helsingborgs supportrar och den beryktade fraktionen "Kärnan" om möjligt än värre i år.

När det gäller matchen så kommer BK Häcken att i stort sett starta med samma manskap som fick förtroendet i förra veckans match på söderstadion. Några oklarheter vad beträffar backbesättningen dock.
Jan hd 

6 kommentarer:

Erik sa...

Hej Jan. "Svff" - Fotbollsmördare"-ramsan var aldrig tänkt att tjäna som syfte för att uppvigla den allmänna stämningen eller orsaka kravaller gentemot någon närvarande vid Rambergsvallen. Det var en ramsa arrangerad utav alla Allsvenska klackar, där den ene skulle skrika "SvFF" och den andre "Fotbollsmördare" för att protestera mot Svenska Fotbollsförbundets val av tv-anpassade matchtider. Detta var något hemmasupportrarna vid tillfället uppenbarligen inte var bekanta vid. Och även en ramsa som inte tog fäste hos SvFF då man ju som bekant valt att lägga vår match klockan 18:00 en torsdag, så att Canal Plus skall kunna visa flera matcher på en och samma dag. Väl mött imorgon.

Studio Hisingen sa...

Jaha. Jag får kolla upp det närmare om det stämmer. Är inte så säker på det. Jag tyckte det var hotfullt. Nu var iof polisen där och kunde lugna ner. /Jan

Jacke-HIF sa...

Spelar du dum eller är du så dum??

Anonym sa...

Bojkott från HiFare så ni får stå för mördandet Häcken.

Filen sa...

Studio Hisingen verkar helt uppenbart inte förstå varför HIF-klacken protesterade med dessa ord "SvFF-Fotbollsmördare". Alla allsvenska lags supportrar (med undantag av Häcken och kanske nått lag till) gjorde detta under en period. Förvånande att Studio Hisingen har missat detta. Om Studio Hisingen uppfattar detta som hotfullt har man nog inte varit i situationer som på riktigt är hotfullt...

Tobbe sa...

Till och med jag som går på fotboll ytterst sporadiskt vet att på alla matcher jag var vid den här tiden var det kutym att hemma-och bortaklacken körde den här ramsan gemensamt, precis som Erik skriver ovan. Går aldrig någon från studio Hisingen på bortamatch? :-)

Gadgeten innehöll ett fel