onsdag 15 augusti 2012

Nya idéer räddar GAIS

Christer Wallin, GAIS
Fotbollsklubben GAIS är i ekonomisk kris. Studiohisingen.com utsände fick en pratstund, över en öl, med Christer Wallin.

Studiohisingen: Hej Christer. Du har det svåra uppdraget att leda Gais i de sportsliga och ekonomiska frågorna med alla dessa röda siffror i boksluten. Vad är det som driver dig att arbeta med en förening där existensen är hotad och vad man idag kan se är rejält på deken? Vilka åtgärder görs idag för att vända på det här? 

Christer: Idag sköts ekonomin alldeles för slapphänt och det behövs göras omfattande sanering för att få skutan att segla igen. Vi måste se över alla kontrakten. Det har varit alldeles för slentrianmässiga avtal som förlängts år efter år. Sedan har det varit väldigt exklusiva avtal med förmåner som saknar proportioner. Grabbarna har haft det för bra helt enkelt å de senaste.

Studiohisingen: Blir det några nyförvärv?

Christer: Jag scoutar lite lätt i närområdet, i Småland, Bohuslän, Halland och Västergötland. Du ska veta vilka talanger som finns häromkring.

Studiohisingen: Vad menar du? Finns dom så nära? Många klubbar har bilaterala relationer med Afrika, Sydamerika etc.

Christer: Det är inte vår grej längre...så mycket krånglig juridik och sånt och dyrt med löner och det….och invecklade kontrakt. De här sönerna från exempelvis Halland har ingen föreningstillhörighet ens, det är bara att hämta dom på gårdarna. Det är gott gry i dessa killar, dom är av rätta virket kan man säga. Det finns många fördelar med dessa killarna, de klagar aldrig och visar den yttersta lojaliteten.

Studiohisingen: Ok, om vi pratar klarspråk. Hur kommer du få in pengar till gaiskassan?

Christer: Jag har ett väldigt fint samarbete med näringslivet. Verksamheterna runt norra gårda och en del småverkstäder vi högsbos industriområde är väldigt positiva till Gais, så där har vi en massa reklamintäkter att hämta. Vid upptaktsträffar brukar vi också ha pokermaskiner vilka drar in en hel del kosing. Jag har på nära håll sett vad dessa maskiner gör med människor, de blir som förtrollade och matar dem med hundralappar. Det kommer att stå en maskin hemma hos Lundgren  där vi skall ha  våra sammankomster inför matcherna. Sedan finns det ju en del att göra på souvenirbordet, det är klart. Nu i höst skall det ju också göras en jubileumsplatta med gais. Det är sagt att våran egen lilla kelgris Håkan Hellström kommer visst ha med tre låtar på skivan. Ja, Håkan är en bra guldkalv för gais. Skall tilläggas att även vi inom organisationen har snickrat ihop en låt som vi också tror mycket på. Plattan kommer sälja som smör!

Studiohisingen: Tack för Intervjun Christer.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra vad du nu säger. Men varför tar du tag i detta nu? Det skulle gjorts redan förra året. Du är ju van företagsledare och kan se skillnad på Debit och Kredit.
Gör nu en riktig sanering och skaffa fram medhjälpare i styrelsen som kan stötta dig och Gais även i svåra situationer. Ta bort dyra spelarlöner och börja om med nya hungriga spelare (Juniorer). Gör ett accord med ekonomin. MVH//Sture GAISARE i >>40år

Anonym sa...

Pantmaskinen till årsmötet!

Anonym sa...

"Vid upptaktsträffar brukar vi också ha pokermaskiner vilka drar in en hel del kosing. Jag har på nära håll sett vad dessa maskiner gör med människor, de blir som förtrollade och matar dem med hundralappar. Det kommer att stå en maskin hemma hos Lundgren där vi skall ha våra sammankomster inför matcherna."

Låter fruktansvärt. Jag har vänner som varit spelberoende och det är görjobbigt att se hur tätt samankopplat det är med idrottsrörelsen...

TrogenGais sa...

Låter bra. Lite mera opretentiös stil, bra att satsa på närproducerat=)

Jag väljer att stötta Gais i alla väder och tror wallin leder oss på rätt spår igen!

Bengt sa...

Nu har det gått för långt! Jag har lltid sagt att Wallin är vår bästa värvning men nu är det bara att inse att han tappat greppet fullständigt!
Pokermaskin?!

Nej, AVGÅ Wallin!!

Sven sa...

Bra med lite nya ideer, men räcker det för att rädda ekonomin?
Hur mycket behövs egentigen?
Nu har vi fonden också men lär väl inte dra in så mycket kosing.
Pokermaskin låter väl halvseriöst, men det är klart att varje slant man kan få in räknas nu. Hur vore det med en Gaisspann som gick land och rike runt? Lite som olympiska elden. Finns ju gaisare överallt i sverige så nog borde vi hitta frivilliga till spannstafetten. Kan ju bli en stor grej med mediauppbåd och allt! Varför inte?

Gadgeten innehöll ett fel