onsdag 9 november 2011

Löfvéns hårda nypor vänder matchen

Studiohisingen har träffat Kjell Bulycke som ger sin syn på socialdemokraternas nye ordförande Stefan Löfvén.gp

Stefan Löfvén ny partiledare
för socialdemokraterna  
studiohisingen: Stefan Löfvén ny partiordförande för socialdemokraterna fram till partiets kongress här först och främst. Vad är din kommentar till det här?
Kjell Bulycke: Stefan var den bästa ledaren dom kunde vaska fram.

studiohisingen: Vad är det för egenskaper som du uppskattar hos Stefan?

Kjell Bulycke: Ja, det är dom ledaregenskaper som jag pratat om tidigare. Att det är en gubbe från dom fackliga leden som dom har tagit fram och satt på partitoppen.

studiohisingen: Han har en tung meritförteckning enligt dig?

Kjell Bulycke: Han har en mycket tung meritförteckning skulle jag vilja säga. Han har alla attribut som är bra att ha i verktygslådan.

studiohisingen: Attribut. Skulle du kunna ge något exempel där?

Kjell Bulycke: Ja, han har brottaröron. Han har en boxarnäsa och han är hård i nyporna om han vill. Och av det jag sett förut är väldigt duktig.

studiohisingen: Om vi tittar i backspegeln. Vad är det som har hänt i socialdemokratin? Det var inte länge sedan Håkan Juholt tillträdde efter en ganska lång rekryteringsprocess. Det gick snett. Vad var det som hände där?

Kjell Bulycke: Jag tror det är så i det här fallet också att det handlar om attribut. Men som Sverige inte var moget för. och det är inte bara dom här skandalerna som rullade upp utan jag tror att det är mer utseendet det handlar om.


studiohisingen: Menar du att utseendet kan ha påverkat det som hänt här nu?
Kjell Bulycke: Ja, jag är övertygad om detta att Håkan Juholt och den mustaschen som var prydd på hans överläpp var i överkant. Sveriges folk var inte mogna för en ledare med en sådan mustach kan man se det så här i efterhand.
<><><><><>
Håkan Juholt
studiohisingen: Men nu har vi alltså Stefan Löfvén som partiordförande för socialdemokraterna och där ser du alltså inga problem. Det är en ledare du tror på?

Kjell Bulycke: Det är en ledare som kommer att samla hela den socialdemokratiska rörelsen. Det är den rätta ledaren som dom tagit fram och Stefan är nog den ende som kan snöra åt det här så att det blir bra till slut.

studiohisingen: Då får jag tacka för den här intervjun och önska dig en trevlig helg.

Kjell Bulycke: Tack.

Relaterade artiklar: GP SVT DN SvD  

Janne för studiohisingen

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel