onsdag 19 oktober 2011

Vad håller BK Häckens psykolog på med?

BK Häcken kontrakterade inför säsongen en psykolog som skulle skapa vinnarmentalitet i klubben. Nu stod de där killarna med ena foten i Europa. Allt de behövde var att vinna ett par matcher. Då blir de rädda som små sparrisar och europadrömmen försvann såklart direkt.

Efter halva säsongen, då laget gick kräftgång, konfronterade BK Häckens expert Kjell Bulycke psykologen och ifrågasatte starkt dennes funktion i klubben. Efter detta radade hisingslaget upp segrar och avancerade raskt i tabellen. Men nu när det gällde något så brast alltså ett och annat i den mentala biten. Dom får kicka den där psykologen nu.Kenneth T Johnsson

Avtalet med indrivaren förstärker bilden av blåvit dekadens - öppnar vägen för BK Häcken

Det har varit på gång några år, det fotbollsmässiga tronskiftet i Göteborg. Hur kommer det sig att BK Häcken dominerar göteborgsfotbollen? Varför får BK Häcken rubriker, lovord och hyllningarna för sitt moderna kvicka tekniska spel. Lyssnar man till Kjell Bulycke så är svaret hårt arbete arbete och beslutsamhet (se intervju med Bulycke längre ner i inslaget).

I verkligheten innebär det att hisingslaget arbetar hårt varje dag för att få ihop till lite pengar och sin framgång. Dom arrangerar ungdomsturneringar, säljer lotter, har korvkiosk, trycker tröjor till försäljning, sparar på banken. Sedan har Kjell och de andra i organisationen investerat i tränare och spelare som är fostrade i denna arbetarkultur. Spelare som också har de genetiska och miljöbetingade förutsättningarna för att klara fotboll på den nivå BK Häcken nu befinner sig.

Tittar vi sedan på IFK Göteborg som, skall sägas, spelade oavgjort mot BK Häcken igår så är situationen en annan. Efter framgångarna på 80 och 90- talet råder det dekadens i idrottsföreningen kamraterna. Förströelse som Tv -spel, rundpingis tillhör nu deras vardag. Ingen behöver längre arbeta för klubben. Pengarna strömmar in ännu ett tag då laget har ett fortsatt stort publikunderlag, men vad händer sen när anslagen försvinner i takt med att de halkar ur divisionerna...Men mycket vill ha mer och när spelarna ville ha en bättre lokal till sina nya leksaker, sålde klubben helt enkelt sin tröja till indrivningsföretaget Prioritet Finans som nu äger det blåvitrandiga stället. Ett helt rätt beslut skulle det visa sig då jublet inte visste några gränser när Håkan Mild visade sina spelare ritningarna för den ny fräcka lokalen. Det nya kamratgården står där nu och kommer inrymma alla bekvämligheter för en nöjd spelartrupp.

Studiohisingens reportage om den viktiga skillnaden bland de allsvenska klubbarna i Göteborg:
Relaterade artiklar: Aftonbladet GP SVT 

Stanleyaf  aft

söndag 16 oktober 2011

Soldaten har stupat


Mc-ordonnansen rullade in på det krattade förgårdsgruset. Han ställde sitt åkdon omsorgsfullt och stegade fram till adressaten med sina höga blanka stövlar. Där överräckte han den förseglade posten till mottagaren. Ur brevet stod det att läsa huru soldaten hade stupat. Det fanns nu igen dröm om segrar i Europa längre.

Hisingsbataljonen nära på utslagen - operation "tysta Råsunda" inleddMajor Dioh Williams
har det operativa ansvaret
för operation
"tysta Råsunda"Fältposten nådde Överste Sonny Karlsson fredagen den 14 oktober kl 11.00. När han läst igenom brevet och det dystra beskedet sjunkit in telegraferade han omedelbart till batajonstaben och fick inom endast några timmar det svar, av Generallöjtnant Dennis Anderson, han redan förutsett. Alla kvarvarande stridskrafter skulle nu riktas mot norr. Landets huvudstad var nu målet. I en enda kraftfull stöt skulle befästningen där intas. Om operation "tysta Råsunda" lyckades skulle vägen för Europa sedan ligga öppen. Sonny rökte sedan klart sin cigarr och kallade därefter in den man han ansåg bäst skickad för det operativa ansvaret, Kapten Dioh Williams.

På söndagmorgonen kunde de morgonvakna hisingsfolket se en stilla kolonn rulla över Götaälv bron och vidare mot E20 norr. Till kvällen skulle de veta. Nu återstod endast väntan. Mången hisingstös grät nu en tår för de sina. Hjältarna från Hisingen.Hjältarna från Hisingen
  Kenneth T Johnssonafdn
gp

studiohisingen på TWITTER

Nu finns studiohisingen på Twitter: STUDIOHISINGENTWITTER

torsdag 13 oktober 2011

Soldaten

Det har pågått länge nu. Kriget. De små attackerna under våren, den utdragna offensiven under de heta sommarmånaderna och höstens taktiska ställningskrig där kanoner och soldater förflyttats till höjderna runt Rambergsvallen.

Skyttegravsgrävandet i lera och jord fortgår under hisingshimlen. 

Många av de yngre soldaterna har redan fallit offer och gått bort. En hel del soldater ligger hos fältskäraren och vrider sig i plågor. Den snabba och modiga spanaren Waris är en av dem. Dock har desertörerna avlöst varandra under sommaren. Legoknekten och tillika korpral Ranegié och menige John Chibuiké såg sin chans att söka sig till andra strider i annat land.                                                                                                               

Mathias Ranégie
deserterade
från det gulsvarta
förbandet
under de hårda
augustistriderna.
Alla vet nu att skyttegravskriget snart är över. Den sista öppna striden är nära förestående. Med den sista kraften skall nu hisingens söner gå ut i det slutliga avgörandet. Det handlar om silver som skall bärgas och därmed förflyttningar ut i Europa och kontinenten.
Jonas Henriksson

Mycket ansvar vilar nu på Jonas Henrikssons axlar. Han har legat i skyttegravens dy länge nu och snart skall han hasa sig över kanten och blicka över röken som ligger över den Göteborgska leran. Konservburkarna är tömda, senapsgasen har skingrats och kulsprutan har slutat smattra. Ungsoldaten Waris - den tappra - ligger svårt skadad efter bataljer vid
rambergets fot sedan någon vecka sedan.
John Chibuike, desertör
Sent om sider tog Henriksson av sig gasmasken.
Han putsade bajonetten, han åt av den sista provianten som låg där i snuskburken.

Och nu har han rest sig, krigaren och fältherren Jonas Henriksson.
Han tar fattning av den gulsvarta fanan och mannarna gör rättning i ledet.
Den sista striden är nu bara ljudet efter pipan bortom.

Kenneth T Johnssonaf
dn gp

tisdag 11 oktober 2011

Kung Kim, General Hamrén och festprissen Allbäck - Nu skall dom segra i öst

Kim Källström
Erik Hamrén
Skyarna drar förbi över stockholms himlavalv. Vi är inne nådens år, umbäranden bland folket och i trupperna. Killarna i det svenska landslaget har haft en lång och tung period. Erik Hamrén har lett manskapet och gjort en del framstötar och lyckats bärga en del poäng till sitt folk i det svenska riket. Men skördarna har allt som oftast slagit fel och den katastrofala missväxten med det gula gräset på slagfälten har fått ödesdigra konsekvenser för det annars så finurliga passningsspelet, som egentligen är killarnas främsta vapen i striderna.

Med sin höga moral och sitt rättspatos har  Hamrén delat på de tillfälligt återfunna skatterna så att varje del i lagbygget har fått sin mycket blygsamt beskärda del. Svältdöden har tagit många liv hitintills och mången spelare har lagt sig hungrig vid midnattstimmen, utan näringsrik kvällsvard.

Den gladlynte festprissen Allbäck som har till huvuduppgift att identifiera fienden och oskadliggöra dem, har dansat allt för långt in på småtimmarna och har glömt sitt uppdrag han fått av äldsterådet. Hamrén har ibland oroat sig för Allbäcks excesser, pengar som gått om intet, vilka skulle förvaltats i en bra rustad trupp.

Marcus Allbäck
Så en sen kväll i oktober när gräset för ovanlighetens skull var mer grönt än gult och när allt folk hade samlats på Råsunda börjades det plötsligt tisslas och tasslas i publiken. När viskningar övergick till ett sorl och sedan till spontana hurrarop, reste sig den månghövdade publiken för att vinka. Nu såg alla att det var den Konung Kim Källström som stegade upp. Kanonkulan for genom luften. Sverige fick sin seger. Kungen hade uträttat strider i fjärran land och varit borta allt för länge från sitt folk. Nu fanns han äntligen bland de sina, han hade kommit hem till Sverige igen efter ett långt och utdraget krig. Nu var han här för att stanna. Nu började förberedelserna för det nya fälttåget med blicken riktad mot öst.
Relaterade artiklar: Aftonbladet  Expressen  GP


Stanleyaf

måndag 3 oktober 2011

BK Häcken drog TFF i smutsen

BK Häcken gästades på söndagen av Trelleborg FF, som helt missat det där med arbetshandskar och grävandet i smutsen för att vinna matcher. Killarna i Häcken var ekiperade i sina arbetskläder och gjorde således ett gott dagsverke och vann komfortabelt med 1-0. Grattis Häcken!
BK Häckens målgörare Mattias Östberg

Kenneth T Johnsson
Gadgeten innehöll ett fel