lördag 30 april 2011

Nu måste Dioh få chansen

Efter Ranégies hastiga beslut att byta klubb måste nu Dioh få chansen från start i den svartgula tröjan.  Dioh kommer att frälsa BK Häcken nu. Det är Dioh som är stjärnan.

Reportaget om Diohs krokiga väg tillbaka till rampljuset: 


Stanley

torsdag 28 april 2011

Kent - så överlevde jag mina svåra ungdomsår

Patrik Sjöberg berättar i sin kommande självbiografiska bok "Det du inte såg" om hur han utsattes för övergrepp av sin styvfar Viljo Nousiainen. Detta har självklart fått stor uppmärksamhet i media och fler personer har trätt fram och berättat om vad den forne så hyllade tränaren gjort mot dem i unga år.  

Kent Rapp, konsult inom mental hälsa, hade själv en kaotisk barndom och väljer nu att återge en episod ur denna, som mycket tydligt visar att det går att överleva även hårda och fasansfulla ungdomår och så småningom kunde gå vidare.

I en kort kommentar till studiohisingens reporter säger Kent, som råd till alla de barn och ungdomar som idag lider att det bästa är att agera: "Prata med någon vuxen och även försöka sätta en gräns på något sätt, som jag tvingades göra tillsist då det inte fanns någon vettig vuxen i min närhet".   

Så gjorde Kent:


Kenneth T Johnsson11111111111afaft

onsdag 27 april 2011

Till Kate och William från Stanley

Jag knäpper ofta kort på
andras bröllop. Det är
så mycket glädje då.
Den här låten, som mina kompisar skrev till mig och min nuvarande fru till vår bröllopsfest har jag skickat till Kate och William. Jag tror inte dom kommer att spela den på bröllopet för den är på svenska, men man kan ju hoppas för på vår fest blev det så lyckat när vi dansade till den.


Stanley1gpgpexafafexexexdnsvdsvdsvtsv

Hattmode på studiohisingen

Studiohisingen är på plats när Siv stänger butiken för gott. Delar av redaktionens medarbetare passade också på att inhandla några hattar. Siv har öppet till den 29 april sedan tar en byggfirma över lokalen. Passa därför på att köpa din hatt nu när Siv har moderiktiga hattar av hög kvalitet till mycket förmånliga priser. 


Jan Frostman111

måndag 25 april 2011

John Rambo - mannen från Ramberget


John

Rambergsvallen
Det har länge varit känt i kretsen runt hisingslaget bk häcken.

Actionhjälten John Rambo tog sitt namn från hisingssonen Peter Rambo som växte upp i kvarteren runt Rambergsvallen.

Så här gick det till:

Året var 1640. Det nya landet låg öppet för dem som ville söka lyckan. På fartyget som löpte ut från hamnen fanns ett antal småbrottslingar, som hade fått välja mellan straff eller emigration, och några få frivilliga emigranter. Bland de sistnämnda var den 28-årige Peter Gunnarsson och hans yngre bror Sven Gunnarsson från Hisingen vid Göteborg. Med sig till det nya landet tog de några äppelfrön och vid ankomsten till Amerika tog sig Peter efternamnet Rambo efter Ramberget på Hisingen. Han kom också att kalla den äppelsorten, som han nu kom att saluföra i "det nya sverige" och som odlats fram efter Rambergets sluttningar för samma namn. 
Ramberget

Äppelsorten från hisingen gav sedan David Morrell inspiration till namnet på huvudkaraktären i romanen First Blood, som senare gav upphov till en serie filmer med hisingssonen i en huvudrollskaraktär.

Så här berättar Morell hur han kom på namnet Rambo:
"In the early stages of composition, I struggled to find a strong name for the character. One afternoon while I was writing, my wife came home from a grocery store and said that she'd found a new kind of apple that she thought was delicious. Apples were the farthest thing from my mind while I struggled to find that character's name, but politely I took a bite of the apple and discovered that it was in fact delicious. "What's it called?"


Fler hjältar från trakten runt Ramberget: 
Stig


Mohammed

Kim
Svante Hed

söndag 24 april 2011

OMGÅNG 5: Magnus Haglund - vinnaren

OMGÅNG 5: Kjell Bulycke varnade redan inför den allsvenska premiären för att Elfsborg är att räkna med i kampen om guldet. Inte minst har tränaren Magnus Haglund stor del till favoritskapet. I dagens match mot Malmö som boråslaget vann med övertygande 3-0 visade Magnus och hans mannar just den vinnarmentalitet som Kjell pekade på i det reportage studiohisingen gjorde inför årets allsvenska.

När det gäller bk häcken så sprider sig nu en oro i supporterleden efter de magra resultaten under påskhelgen. Kjell vill lugna alla supportrar och meddelar att målet för hisingsklubben fortfarande är att bärga guldet. I en längre intervju med studiohisingens utsände, som kommer att publiceras under veckan, förklarar han närmare om hisingsklubbens strategi för att för att nå förstaplatsen, trots den knivskarpa konkurrens, som finns inte minst från haglunds mannar i Borås.


Svante Hed11

Dioh - den förlorade antilopens hemkomst


Dioh, ditt steg är antilopens som
far fram över gräs och tuva
Dioh, dina språng är vallens som
sväva likt mås och duva

Dioh, din klöv göra avtryck
i vallens jord och mylla

Dioh, antilopen den eviga skall
vi hissa och hylla

Dioh hyllas av publiken när han byts in i sin första allsvenska match efter återkomsten:Kenneth T Johnsson111

lördag 23 april 2011

Låt Kungen av falafel ta över matserveringen på Liseberg - om han själv vill

Burger King är inte bra för Liseberg. Studiohisingen har en lösning: Det ser inte mycket ut för världen, den lilla anspråkslösa arbetsboden/villavagnen/korvkiosken mitt i Backaplans kommers, men den är vackert dekorerad är den, med en liten discolampa och ljusslingor och en hel del nöjda kunder på fotografier i utrymmet där du inmundigar det fantastiskt goda. Och maten får kunden på silverfat. Ali Baba och hans stråtrövare kommer från hela Hisingen för att avnjuta hans vida kända Falafel. Ryktet säger att Ali Babas delikata anrättningar även nått fastlandet. Oset från hans fritös ringlar sig över den stora mäktiga älven.
Alla Ali Babas vänner

Kö till den populära maten
 gp
Kennet T Johnsson 

fredag 22 april 2011

Hattaffären i hjärtat av Hisingen

Vill du göra dig fin med en trevlig hatt, finns affären du söker på centrala hisingen!

Information från en av våra läsare, Annika:

Hatt-Nytt på Hisingen. Virvelvindsgata 2, upphör. Vill ge alla en chans att göra ett sista besök.
Affären har totalutförsäljning med 30-70% rabatt. Sista dagen är 29 April. Påskafton är öppet 10-13. Butiksägaren har slutligen bestämt sig för att gå i pension, 79 år gammal.

Studiohisingens informationsfilm om uppförandekodex vid ett besök:

 
Kenneth T Johnsson11111

tisdag 19 april 2011

Kommunikationscenter på Hisingen läggs ned - en dyr affär för de inblandade

För bara något år sedan togs kommunikationscentret på Bräckeberget i drift. Nu läggs det ner. Enligt Kjell Bulycke fick projektet svårt att knyta till sig nya kunder då konkurrensen från andra kommunikationsmedel blev för tuff. Han medger till studiohisingens utsände att han är besviken på de övriga finansiärerna, som han anser haft ett allt för kortsiktigt tänkande och borde givit projektet ytterligare några år.

Det ekologiska kommunikationscentret på Hisingen blev en dyr affär för alla inblandade:

Svante Hed

måndag 18 april 2011

Wallin "Vi ser över alla kontrakten"

Fotbollsklubben GAIS blandar och ger rent sportsligt, men hur ser det ut med klubbens framtidsplaner? Studiohisingen.com utsände fick en pratstund, över en öl, med Christer Wallin.

Studiohisingen: Hej Christer. Du har det svåra uppdraget att leda Gais i de sportsliga och ekonomiska frågorna med alla dessa röda siffror i boksluten. Vad är det som driver dig att arbeta med en förening där existensen är hotad och vad man idag kan se är rejält på deken? Vilka åtgärder görs idag för att vända på det här? 

Christer: Idag sköts ekonomin alldeles för slapphänt och det behövs göras omfattande sanering för att få skutan att segla igen. Vi måste se över alla kontrakten. Det har varit alldeles för slentrianmässiga avtal som förlängts år efter år. Sedan har det varit väldigt exklusiva avtal med förmåner som saknar proportioner. Grabbarna har haft det för bra helt enkelt å de senaste.

Studiohisingen: Blir det några nyförvärv när transferfönstret öppnar här efter säsongen?

Christer: Jag scoutar lite lätt i närområdet, i småland, bohuslän, halland och västergötland. Du ska veta vilka talanger som finns häromkring.

Studiohisingen: Vad menar du? Finns dom så nära? Många klubbar har bilaterala relationer med Afrika, Sydamerika etc.

Christer: Visst har vi tjänat en hacka på det viset, men det har varit trögt, så mycket krånglig juridik och sånt….och invecklade kontrakt. Nej, det är inte vår grej. De här sönerna från exempelvis halland har ingen föreningstillhörighet ens, det är bara att hämta dom på gårdarna. Det är gott gry i dessa killar, dom är av rätta virket kan man säga. Det finns många fördelar med dessa killarna, de klagar aldrig och visar den yttersta lojaliteten.

Studiohisingen: ok, om vi pratar klarspråk. Hur kommer du få in pengar till gaiskassan?

Christer: Jag har ett väldigt fint samarbete med näringslivet. Verksamheterna runt norra gårda och en del småverkstäder vi högsbos industriområde är väldigt positiva till Gais, så där har vi en massa reklamintäkter att hämta. Vid upptaktsträffar brukar vi också ha pokermaskiner vilka drar in en hel del kosing. Jag har på nära håll sett vad dessa maskiner gör med människor, de blir som förtrollade och matar dem med hundralappar. Det kommer att stå en maskin hemma hos Lundgren  där vi skall ha  våra sammankomster inför matcherna. Sedan finns det ju en del att göra på souvenirbordet, det är klart. Nu i höst skall det ju också göras en jubileumsplatta med gais. Det är sagt att våran egen lilla kelgris Håkan Hellström kommer visst ha med tre låtar på skivan. Ja, Håkan är en bra guldkalv för gais. Skall tilläggas att även vi inom organisationen har snickrat ihop en låt som vi också tror mycket på. Plattan kommer sälja som smör!
1Studiohisingen: Tack för Intervjun Christer.

BK Häcken - stormaktstiden

Alla slag dom utkämpat på Rambergsvallen på väg upp eller ner i det svenska seriesystemet. Det syniska spel göteborgs stads politiker bedriver mot klubben. Blockaderna som iscensätts av tjänstemän och företagsledare kopplade till kommunen och där sista länken sitter fastlödd i örhänget på kommunstyrelsens ordförande. Med aldrig sinande resurser finns starka krafter i staden som vill kväva klubben. BK Häcken har blivit starkare av det här. Av alla år i skuggan.  Dom har rustat för det stora fälttåget. Till sensommaren kan dom ha lagt östeuropa under sig. Och när dom slår läger utanför Prag och när Gerhardsson, Karlsson och Dennis,medan mynningsflammorna fortfarande slår ut från stadsmuren, samlas i befälstältet och drar upp riktlinjerna för den fortsatta kampanjen då börjar alla dom därhemma ana något. Det blir oro. Alla vet att Sonny kommer att vända sin trupp västerut. Mot Frankrike, Italien, England och Spanien. Där skall dom segra. Där skall dom för alltid skriva in sig i historien. Det skall skrivas om nomaderna från norr. Dom som vann och som bärgade allt guld hem till den lilla ön vid sveriges västra kust. När dom sedan har återvänt och ägnat någon tid åt att också slå ner det sista motståndsfickorna i regionen, skall dom med allt guld bygga en borg där Rambergsvallen idag står. Häckenborg skall den heta. Häckenborg skall vara ointaglig och vara fundamentet till den stormaktstid som sedan skall följa. Varje vecka skall killarna i bk häcken rida ut med dom mest skinande rustningarna och försvara sitt guld med sin överlägsna stridsteknik. Sveket från stadshuset i Göteborg och från dom som såg bort, skulle aldrig glömmas. Och skammens lukt gick heller aldrig att tvätta bort och dom som då svek kan fortfarande känna doften, som aldrig gick ur.

På torsdag rider dom ut. Hjältarna. Då skall FC Honka besegras. Då börjar marchen.

Stanley

söndag 17 april 2011

Kjell: "det kommer att sticka iväg nu..."

Mathias Ranégie
tremålsskytt vid dagens
match mot ett försvarslöst
Syrianska FC 
Bk Häcken tog idag ytterligare en övertygande seger i årets allsvenska då Syrianska FC besegrades med hela 5-1. Hisingslaget spelade propagandafotoll hela matchen och den skjutglade flamingon från Hisingen, Mathias Ranégie dundrade in 3 mål och belönades med allsvensk skytteligaledning.

Kjell Bulycke ger till studiohisingen sin analys av matchen:

Kjell som såg matchen hemma i tv soffan var nöjd med vad han såg idag. Det är många som nu tittar med en viss avund på vår framgång på ön, men många tar också efter våra framgångar. Som försöker lära av dessa. Jag tänker exempelvis på Håkan Mild. Vad menar du då? Ja han är över och tittar här lite granna. Om matchen då? Inte så mycket att säga om... en bra insats från bk häckens sida, men det kommer sticka iväg nu.

Kjells analys av bk häckens styrkor i dagens match


11111111
Svante Hed1

Två världslag på scenen i eftermiddag

Bk häcken får en riktig värdemätare idag då killarna är i Södertälje för att utmana världslaget Syrianska. Då även bk häcken har ett klasslag av internationellt snitt är mina  förhoppningar goda om att de båda lagen kommer att bjuda på fotboll av toppkvalité.

Bolltrillande Syrianska blir blir en tuff uppgift för ett bk häcken som går för seger oavsett plats och motstånd.1

Många viktiga “matchen i matchen” möten blir det också på Södertälje fotbollsarena. Studiohisingen har sammanstället en översikt:11

Abgar Barsom
Anders Bååth   David Durmaz Dinco Felic      
  Johan Arneng

Ivan Ristic
 
  Isa Demir
Obie 

Raby George

Robert Massi


Suleyman Sleyman
 Dwayne Miller 
Özcan Melkemichel


Nermut Issa

Syrianska_FC_Sodertalje

MATCHEN I

MATCHEN

1

1

1

1

Spelare

Barsom vs ForsellBååth vs HenrikssonDurmaz vs Ranegie
Felic vs  ALI KAHN
 

 

Arneng vs Dioh 
Ristic vs Chatto
Demir vs Chibuike 
Obie vs ArkivuoRaby vs Makondele 
 

 

Massi vs Waris (ont i ryggen, osäker om start)
Sleyman vs Wahlström


Miller vs Källkvist


Tränare


Öscan vs Gerhrdsson Organisationen runt laget

Nermut vs Leifbk_haecken 

      


Daniel_Forsell_Stor

Jonas_Henriksson_Stor
Mathias_Ranegie_Stor
Mohammed_Ali-Kahn_Stor
DiohWilliamsDominic_Chatto_Stor
John_Chibuike_Stor
imagesCAZ2Y53E
imagesCA8HBWTC
Majeed_Waris_Stor
Emil_Wahlstrom_Stor
Christoffer_Kallqvist_Stor

Peter_Gerhardsson_Stor
Leif_Johansson_Stor

111111111111111

Stanley

torsdag 14 april 2011

Kent Rapp - Jag skapar vinnarmentalitet

Jag har de senaste åren följt idrotten i göteborgsområdet och kan konstatera att det finns en förlorarmentalitet här, undantaget då bk häcken som de senaste åren skördat stora framgångar. Jag har av studiohisingens chefredaktör Kenneth T Johnsson fått i uppdrag att just granska och ge mina synpunkter vad de här lagen som finns i göteborg har för brister och varför dom inte vinner numera, samt att jag även skall bidraga med min erfarenhet om vad som kan förbättras i det "mentala tänket" gällande idrottsprestationerna i göteborgsområdet.

Jag skall dela med mig av en liten historia som gav mig framgång:

Det här var på den tiden jag var familjehemsplacerad i en en liten by i värmland. Jag blev utmanad av några raggare som slog bort min kompis mopedhjälm. Då slog jag den här raggaren på käften och sedan dess fick jag respekt i den där byn. Många av dom här killarna, som var elaka mot min kompis spelade hockey och drömde om att få spela på elitnivå i Färjestad bk som är det lag som är störst i regionen. När jag slog den här drömmande hockeyspelande raggaren på käften, fick jag som sagt respekt med mig. Efter den dagen samlades alla dom här killarna en gång i veckan och lyssnade på mig. Jag gav dom tips om vad jag fick mitt mod ifrån och hur jag vågade utmana dom här större killarna. Därför blir jag extra glad idag när några av mina elever nu får vinna ett sm-guld i hockey med sitt lag Färjestads Bk. Grattis killar!

Efter att under en period ha lärt känna många av grabbarna i bk häcken blir jag inte heller förvånad om dom framemot senhösten står där och lyfter den allsvenska bucklan. Det är dom värda. Och även jag.

Händelsen i Värmland:

studiohisingen följer mig en dag under min promotionturmé:1
1111111111111
För studiohisingen: Kent Rapp11

Intervju med en glad klubbdirektör

Ett reportage av Stanley
Ni har vid det här laget märkt att jag är tillbaks i det redaktionella arbetet. Jag är mycket tacksam för det och kan inte nog tacka Kenneth T Johnsson för att han givit mig en andra chans. Jag hoppas att kunna göra ett bra jobb utan klavertramp hädanefter och det är meningen att jag främst skall förstärka sportredaktionen.

I det här reportaget får jag en liten pratstund med bk häckens klubbdirektör, Dennis Andersson, som jag känner mycket väl sedan gammalt. Han berättar att han tror att bk häcken kommer att göra en stark säsong och att de kommer att bjuda på mycket bra och underhållande fotboll också fortsättningsvis.

Sedan kom Peter Gerhardsson förbi och vi morsade på varandra. Han hade inte tid med mig då han var upptagen med allt efterarbete som blir efter ett hett derby.

När Makondele sedan kom förbi showade han lite lätt med segergester och jag och några andra grabbar var inte sena att hänga på och hylla vår frisparksskytt.

Tyvärr kom det ett sedan ett par ordningsvakter, som inte visste att jag känner Dennis och alla dom andra i laget. Dom blängde lite surt åt mig när jag stod där och hälsade på mina kompisar i ledningen och killarna i laget. Det lade lite sordin på stämningen...

Jag hoppas att vi alla drar åt samma håll nu,  att marknadsföringskillarna gör sitt jobb, så flera får upp ögonen för den bästa fotbollen i Göteborg, att Jodin börjar spela Bruce igen när Bk häcken gör mål, att killarna gör sitt jobb ute på planen, att Sonny gör några bra spelarfynd framledes, att klacken (som senast utklassade blåvitts) fortsätter att dominera och inte minst att Kenneth T Johnsson fortsätter att släppa fram bra och vassa skribenter på studiohisingen.com. Då kan vi slå hela sverige med häpnad och då kan vi också bli hela Sveriges lag, som IFK Göteborg var när det begav sig.

Se mitt inslag:FORZA HÄCKEN1111111

Stanley111

onsdag 13 april 2011

Bulycke: " de blir på dåligt humör i blåvitt"

Bk häcken har nu vunnit samtliga av de så viktiga vårderbyn mot ifk göteborg de senaste tre säsongerna och har en förkrossande målskillnad på 8-2. Då samtliga matcher har utvecklats på ungeför liknande sätt nöjer jag mig att lyssna till Kjells analys från förra året, som är giltig även för årets match även om bk häckens seger var något mer övertygande detta året. Kjell har godkänt detta.121


Stanley1111

tisdag 12 april 2011

Blåvit klacken hoppade sönder bänkarna på Rambergsvallen

I samband med besöket på Rambergsvallen den saliga söndagen var det många av blåvitsupportrarna som valde att hoppa på bänkarna under matchen. Detta i kombination med den fuktiga aprilluften har medfört att träets ytlager på vissa ställen har rest sig och att det nu finns risk att stickor och flis letar sig in genom byxtyger. För bortalagets supportrar, som den närmaste tiden besöker arenan och väljer att sitta ner, kan det bli utomordentliga besvär för den enskilde. Kjell Bulycke säger till studiohisingen, att man skall finslipa bänkarna och måla på det värst ansatta träet. Det är dock osäkert om vaktmästaren hinner göra jobbet till nästa hemmamatch mot Örebro SK den 21 april.


Exempel på skador i samband med hoppandet på sektion L

Exempelskada 1

Exempelskada 2

Sektion L avsedd för bortaklack
11
Kenneth T Johnsson1

Bk häcken får det stöd de behöver av sin klack

De olika allsvenska göteborgslagens publikstöd i Göteborg är ett ständigt aktuellt ämne som diskuteras runt om på stadens arbetsplatser, krogar och numera också på internet. Supportrarna ses ofta som den 12:e spelaren då de genom sitt engagemang kan ge extra energi till sitt lag under en match.

I studiohisingens analys och jämförelse med ifk göteborgs supportrar står det också klart att bk häcken får det stöd de behöver av sin klack: 


Stanley

BK Häcken drog IFK Göteborg i smutsen

BK Häcken spelade sin hemmapremiär mot ett IFK Göteborg, som helt missat det där med arbetshandskar och grävandet i smutsen för att vinna matcher. Killarna i Häcken var ekiperade i sina arbetskläder och gjorde således ett gott dagsverke och vann komfortabelt med 3-1. Grattis Häcken!1111
Stanley

lördag 9 april 2011

Stjärnskribent riktar skarp kritik mot bk häcken

Studiohisingens utsände Svante Hed fick under lördagen en kort kommentar av Kjell Bulycke angående bloggen baraben.com:s  kritik av bk häcken, som publicerats inför det kommande derbyt mellan bk häcken och ifk göteborg

Studiohisingen: Kjell, baraben.com:s skribent Frankie riktar inför derbyt mellan bk häcken och ifk göteborg skarp kritik mot hisingsklubben och dess supportrar på sin blogg, är det här en överreaktion från Frankies sida?

Kjell: Jag får svara på samma sätt där som den tidigare frågan om Hysén, Han är ju duktig Frankie, han är ju skolad i bk häcken, som många andra.... jag tänker på Roger Gustafsson, Jonas Henriksson,   hysénbröderna, Kim Källström, Johan Lind, Jimmy Dixon. Inte minst "stickan"* har gjort ett bra jobb i klubben som förebild för många . Frankie, som du frågar om, är ju en hisingspojk från början så det är klart att det är gott gry i den pojken också.

Studiohisingen: Hur kommer bk häcken organisationen att hantera den här situationen?

Kjell: Jag har inga kommentarer till det i dagsläget, du får återkomma.

*"stickan" Stig Töfting, reds anmärkning

Svante Hed


Derbyextra: Tobias Hysén hånas på Rambergsvallen


Stanley

Korven på Rambergsvallen är av fin kvalitet

De alltid glada och trevliga tjejerna i korvbodarna på Rambergsvallen, serverar den bästa varmkorven som går att uppbringa. Det finns ingen arenakorv i hela fotbollssverige som kommer i närheten av dessa delikata anrättningar. Flickorna håller recepten hemliga förstås. De smittande skratten från hisingstöserna och den goda korven gör att inramningen på Rambergsvallen är något av en höjdare för gourmanden och för den som älskar fotbollens skönhet.
DSC_0532IMG_1078

Skrivet av Kenneth T Johnsson
Gadgeten innehöll ett fel