måndag 31 januari 2011

Nu höjer vi klassen på fotbollsanalyserna!

Jag är Mr Macho och jag är mycket glad och hedrad över att få tycka och tänka fritt angående fotboll på denna blogg! Precis som ett helrör kan slå hjärnan med häpnad önskar jag att göra så med er också........

Vi rivstartar denna premiär med IK Brages klassiska laguppställning mot Inter i UEFA cupen 1988 hemma på Domnarvsvallen i Borlänge! Se, upplev, njut & beundra!


Så här kommer det snart att se ut på   Rambergsvallen..... det lovar jag!

Håll i hatten så ses vi snart igen :-P
111111111111
Mr Macho

söndag 30 januari 2011

Riv inte Rambergsvallen!

 1551-kanoner Beredskap vid norra älvstranden
Har alla lagt märke till det egendomliga ljud som man stundom kan höra i Göteborg? Ett raspigt malande påminnande som en gammal kaffekvarn, eller kanske kornknarrens läte, är vid lämplig väderlek förnimbart från norra stranden av Göta älv. På sistone har det tilltagit i styrka, det har ökat åtskilliga decibel och är tidvis att likna vid mullret från ett oväder som håller på att segla upp vid horisonten. Det är hisingsborna som morrar. Det gnisslande ljud, påminnande om ett osmort kärrhjul, som tidvis blandas med morrandet, uppstår när hisingsborna skär tänder. På nätterna hörs dova och olycksbådande morrningar. Det vredgas i husen på Hisingen.
Det jäser i stugorna på Hisingen. Allmogen står beredd att resa sig. De har dragit fram den tyngsta mörsare och ställt den på Rambergets topp. De är flitigt sysselsatta med att riva plåttaket av Lundby kyrka och smida om det till hjälmar och bröstharnesk, Musketerare blandar kol och salpeter och svavel till gott krut. Svavel finns det gott om på Hisingen, ty det har regnat det länge där.
Friskyttarna från Säve har har förenat sig med skogsägarna i Rya skog. Torslanda dragoner har sadlat sina hästar och fem fänikor av Björlanda fotfolk är är redan mobiliserade. Biskopsgårdens mödrar har sänt en budkavle till Länsmansgården. De har hamstrat, fyllt skafferier med pölsa och fiskbullar, frysboxarna är breddade med leverbiffar och fiskpinnar. Hisingsborna är beredda att utstå en lång belägring om så skulle behövas. De har lagt vägspärrar vid Älvsborgsbron, Göta älvbron och Tingsstadstunneln. Allmogen på Hjuvik har bemannat kanonsluparna. Beredskapen är god på Hisingen. På Hisingen bor det ett hårdfört folk. Riv inte Rambergsvallen!
Se reportagen om spelet bakom rivningsplanerna:

Janne Frostman

fredag 28 januari 2011

Stripteaseklubb för dem som vill se vacker underhållning säger Dragan Bratic, men Kjell Bulycke ser inte ett sådant behov på Hisingen.

strippklubb särna

"- Jag tror på det och det kommer att locka många besökare, som vill se vacker underhållning, säger Dragan Bratic om den nya stripteaseklubben i Särna, norra Dalarna. "Jag tror på lilla Särna, det är som New York." fortsätter han." Till Falukuriren

Enligt Kjell Bulycke, som studiohisingen kontaktade under fredagskvällen, finns idag inga planer på en liknande verksamhet för någon av de mindre orterna på hisingen. "Med närheten till Göteborg finns idag inget behov av ett nöjespalats på västra hisingen, för de som vill dansa finns idag Palace vid brunnsparken, dit många i de yngre åldrarna tar sig på fredag och lördagskväll."

Detta stämmer ganska väl med studiohisingens analys hur det moderna folknöjet på hisingen ser ut i dag, se inslaget nedan:

111111111

Janne Frostman

Studiohisingen värvar fotbollsexpert

Jag är mycket glad att  idag få presentera ett nyförvärv till studiohisingen. Mr macho har en lång och gedigen erfarenhet både som spelare och på senare år som tränare på elitnivå. Han menar i sitt första reportage, som publiceras inom kort att bk häcken borde ta lärdom av hur IK Brage arbetade på 80-talet med  spelartrupp, tränarstab och på organisationssidan för att nå framgång och spel i europa.
1111
Kenneth T Johnsson

torsdag 27 januari 2011

Jimmie Jimmie - en sång för dig

Jimmie Jimmie. Jimmie Åkesson. Den här låten har studiohisingen gjort. Tillägnad alla människor på vår jord, i Sverige och på Hisingen.


Janne Frostman

tisdag 25 januari 2011

Handeln - en modern och historisk företeelse på Kvilletorget

KvilletorgetDen gamla damen bjuder ut sina ekologiska rovor på ett gemytligt Kvilletorg. Potatis, rotfrukt och alla nyttiga grönsaker är givetvis odlade ur Hisingens bördiga mylla. Hisingslandets jordbruk, har fött mången ur vilket det blivit ett starkt seglivat släkte!
Kenneth t Johnsson

tisdag 18 januari 2011

Problem? Inga Problem! - Om framgång med Kent rapp

Studiohisingen kan idag presentera en unik dokumentär om framgång. Under några dagar fick vi följa den mentale rådgivaren Kent Rapp under lanseringen av konceptet Problem? Inga problem!


För frågor om koncepet eller för beställning av ett föredrag kontakta studiohisingen redan idag!
Janne Frostman

måndag 17 januari 2011

lördag 15 januari 2011

Med en Ranégie i storform då vinner bk häcken på Olympia

Studiohisingens utsände Jan Frostman träffar Kjell Bulycke, bk häcken, inför matchen mot Helsingborgs IF söndagen den  första maj.

Ska Ranégie utöka sin
skytteligaledning
på söndag?
J.F: Viktig match på söndag Kjell. Din kommentar om motståndarna från skåne, Helsingborgs IF?

K.B: Ja, HIF är ju ett ganska fåfängt lag, som gärna vill synas och få uppmärksamhet för allt de gör. Vår cheftränare Peter Gerhardsson, som ju har ett förflutet i HIF, innan vi band honom till oss, tänker på ett annat sätt.

J.F: Vad menar du?

K.B: Ja alltså, HIF brukar gärna vilja vinna en del på våren och synas i media etc etc och få lite uppskattning för det. Det är inget vi i bk Häcken imponeras av. Peter har sagt att det är bättre att ligga i "klungan" och spara på krafterna och sedan slå till precis när det avgörs. Det är så vi skall bärga guldet till Hisingen, säger Peter.

J.F: Vad tror du om matchen då?

K.B: Ja men du vet alltså killarna i Helsingsborgs IF kommer ut på Olympia, det är lite grästuvor som sitter fel öh det kanske blir lite kylslaget och då blir dom på dåligt humör och kan inte framföra den här matchen enligt plan, det kan vara en ömmande tå det kan vara en liten blemma på låret och det är klart det kan inte vara roligt att gå 2*45 mot ett bk Häcken som står upp i dom här lägena.

J.F: Du tror på seger för bk Häcken?

K.B: Jag tror på seger för ett bk Häcken med Mathias Ranégie i storform ja. Svaret är ja.

J.F: Tack Kjell för att du tog dig tid.

K.B: Tack Janne
ab
Jan Frostmangp

fredag 14 januari 2011

Håkan - en tidlös ledare

Håkan Juholt får nu socialdemokraternas popularitet att öka igen. Kent Rapp, studiohisingens socialpsykologiska expert ser inget inga konstigheter i det som sker just nu i den svenska politiken. Håkan är en stabil kille som varit med i många år säger han till studiohisingens reporter. Han vet hur en slipsten skall dras och det märker svenska folket ganska snabbt utvecklar han. Utseendet är viktigt i dagens politik och Håkan har väl en framtoning som påminner om en del andra ledare. Han är ju inte helt olik Stalin fortsätter Kent, men understryker att detta handlar enkom om mekansimerna som finns när folket väljer sina ledare och att det på inget sätt går att jämföra de båda ledarna i övrigt. Här behöver Kent avbryta då han har en morgondag med späckat schema, inklusive ledarskapsseminariet på Svenska mässan imorgon dit många av våra läsare förhoppningsvis tar sig.
111111
Janne Frostman

tisdag 11 januari 2011

Tankar om de döda

...mången passerade i guds gård och den jord som skall föda, men de dog i svält så hård i livsbeting allt för spröda.

Studiohisingens kulturredaktion gör en tillbakablick om livet på Hisingen, som det en gång var:


Svante Hed

En hedervärd plats i den göteborgska filmhistorien gick idag förlorad

Filmen om Ing-Marie som producerats av palaceum i nära samarbete med studiohisingen.com var i år mycket nära att väljas till göteborgs filmfestivals avslutningsfilm. Nu kom istället filmen Isolerad, som handlar om en isolerad ung man i Linnéstaden att få denna hedervärda plats i den göteborgska filmhistorien. Därför väljer nu Palaceum produktion att visa filmen genom en av sitt eget kontaktnät och valet har som sagt fallit på studiohisingen.com. Vi är därför mycket stolta att nu få presentera Filmen om Ing-Marie!

Ing-Marie har gått på många minor i sitt liv, nu har hon flyttat till Hisingen och fått rätsida på sitt liv. Hon trivs väldigt bra på hisingen och hon har fått nära vänner i området där hon bor. En kväll när kommer hem från jobbet känner hon en smärtsam oro i hela kroppen, hon vet inte vad det är och var den kommer ifrån. Hon har några öl i kylskåpet som hon knäcker framför tv:n.Av: Janne Frostman

Skulden skall också läggas på AIK

Dulee är nu fått sin dom av Svea hovrätt i den så uppmärksammade sexskandalen. Det var annat när Dulee spelade för BK häcken. Ledningen tog då sitt ansvar och värvade Stig "stickan" Töfting som en manlig förebild för dom här småkillarna. AIK skulle ha den här Dulee Johnson till varje pris, det till trots att BK Häcken påtalade att det är kille i obalans, men på det örat ville dom inte lyssna till.

Problemen visade sig hopa sig, skandal efter skandal, och de manliga förebilderna i AIK lyste med sin frånvaro. På frågan varför man inte hade utsett en manlig förebild till Dulee, efter den första "fyllegrejen", så svarade AIKs ledning att det inte fanns pengar till detta. Enligt Kjell på studiohisingen.com så talar detta sitt tydliga språk, AIK agerar som cynisk arbetsgivare där man bara ser att killen skall generera kassaintäkter, men helt glömt att fostra Dulee till en ansvarsfull medborgare. Nu anser Kjell att Bk Häcken bör ta tillbaka Dulee där Mohammed Ali Kahn redan finns som förebild hos många av de yngre killarna i laget.

Stig Töfting förebild för Dulee Johnsson under hans tid i BK Häcken
Dulee funderar på framtiden
Mohammed_Ali-Kahn_StorMohammed Ali Kahn
Skrivet av: Kenneth T Johnsson

Hisingsland

Janne Frostman

måndag 10 januari 2011

Kärleken och skammen

När stanley i höstas hade en kris och folk från de alla redaktionerna på studiohisingen.com fick ställa upp utmynnade detta i många olika samtal om livet. Stanley berättade bland annat om sin första förälskelse och den skam han kände. Hans kompisar ställde upp och satte ord på detta som sedan också blev en sång.

Stanleys sång: Höstlövstjej  


Svante Hed

Kulturen tar över

Under mars månad kommer sudiohisingens kultur och samhällsredaktion att få ett större utrymme på bloggen. I april kommer sedan sportkillarna tillbaks för att specialbevaka bk häcken i årets upplaga av allsvenskan. Men tills dess kommer som sagt kulturen att få ett större utrymme är på bloggen.

MVH

Kenneth T Johnsson

Dokusåpaproducent ångerfull

Big Brother är nu tillbaks med ny säsong, se studiohisingens reportage om den svenska dokusåpan:Skrivet av: Svante Hed

jag trivs bäst längs Lundbytunnelns sträva vägg

 
Janne Frostman


söndag 9 januari 2011

En helhetsbild av vårt göteborg – grym och öm och krävande. Studiohisingen om år 2010.

För andra året ser Ni nu studiohisingens årsblogginlägg på skärmen. Ett destillat av ett år som gått. Bilderna Ni ser har valts och samlats ihop med avsevärd möda. Det är kontentan av ett års hårt arbete. Göteborgs bästa  bildjournalister av yppersta klass har stått bakom kameran. Det är illustrationer inte bara till den mer eller mindre våldsamma dagsutvecklingen i Göteborg och Hisingen, utan också fotografiska anteckningar i marginalen där de hamnat för sin mänsklighets skull för humorn i bilden eller för att de registrerar något unikt. Studiohisingens årsblogginlägg är alltså inte bara en dagskrönika. Den vill också därutöver fånga det allmängiltiga i människans och Göteborgs situation eller locka till skratt och eftertanke inför ögonblick som rusat förbi på bråkdelar av en sekund, som programförklaring låter det kanske väl bombastiskt. Därför föredrar jag att uttrycka det så här: bland de hundratals bilder som jag mött i år, är de här presenterade bland de bästa. Det finns kanske lika många till, som är lika bra eller möjligen bättre. Men förvar och en av de i Studiohisingen publicerade, finns det en motivering. De formar sig på gott och ont till en helhetsbild av vår värld, grym och öm och krävande. Det finns sidor av den verklighet som några kanske helst skulle vilja glömma. Men Studiohisingens uppgift är där snarast den motsatta - att erinra: "på gott och ont". När jag bläddrar igenom högarna av bilder, som i den avgörande sållningen inte har kommit med i Studiohisingens årskrönika, känner jag trots allt en viss villrådighet. Men inget blogginlägg kan vara långt nog för att härbärgera hela den väldiga dokumentation som produceras under ett år. Studiohisingen är därför som alla liknande bloggkrönikor ett halsstarrigt personligt urval av synminnen från Göteborg, som skådebana för drama och komedi, och där hoppets grundton ändå ger anledning att tro att det också skall bli en årskrönika även 2012. Janne Frostman står för bildtexter, men jag har som sagt valt bilderna.

Hisingen, januari 2011
Kenneth T Johnsson, chefredaktör
626969-7642005-317-238Mats Persson gör entré i gais för att backa upp…..
DSC_0529Tillslag mot den nya vip:en på rambergsvallen….
DSC_0525..men det hela ebbade snart ut då det var lugnt.
DSC_0506Den gamla vip:en tappade folk…tyvärr. Bra sikt där annars. Fågelperspetiv i klass med Gamla Ullevi.
IMG_1324En ny resebyrå såg dagens ljus på vårväderstorget.
DSC_0184Tobias Hysén uppfattade tyvärr felaktigt att han blev hånad av Bk häcken klacken (inslag om det kommer inom det närmaste).

DSC_0511Mohammed Ali Kahn kommer tillbaks som den konung han är. Från sitt första steg på rambergsvallen har han varit älskad av sitt folk.
Mohammed_Ali-Kahn_Stor….med vägledning av Kung Mohammed Ali Khan får han ordning på sin kosthållning.
janne  Stanley får nya arbetsuppgifter efter att offentligt kritiserat Bk häckens reklambyrå Miami.
IMG_0680Tero fick en ny chans på Flores efter att hans spelning krockat med Bk Häckens hemmapremiär mot Djurgården. Det blev till sist en trevlig afton.
RambergsvallenVaktmästarna Sten och Christer såg till att gräset på Rambergsvallen var av högsta kvalité hela säsongen.
IMGA0019Restaurang Silverdraken utmanade Woopsy daisy och Splendid som supporterpub till Bk häcken fansen men fick tyvärr ingen större uppslutning.
 Bild 013Till den stora dagen med match mot IFK Göteborg öppnade Bk häcken ytterligare en provisorisk kiosk, men som matchen sedan blev, avtog den goda stämningen och intäkterna uteblev.
IMG_1260Kiosken på Vårväderstorget bestals på en okänd mängd snus, men trots ett tydligt signalement har ingen tjuv kunnat gripas.
DSC_0036Snurrdörrarna på Rambergsvallen fick sin årliga översyn och godkändes utan anmärkning.
IMG_0643Woopsi Daisy stod sig även detta år som årets supporterpub hos Bk häcken fansen även om konkurrensen från Splendid var hård.
IMG_1580   Eriksbergsborna lockades med fribiljetter till Bk häcken matcherna, men de ville bara inte komma.
1Ali Baba gjorde även detta år den bästa falafeln.
IMG_1060En av de trevligaste marknaderna i Sverige finns på Kyrktorget varannan tisdag hela sommaren.     
Under våren kom så det tragiska beskedet om att Rambergsvallen skall rivas.
God fortsättning önskar Kenneth T Johnsson och Janne Frostman

lördag 8 januari 2011

Studiohisingen bygger om

Vi bygger för närvarande om våran sida vafrör du kanske inte känner igen dig för tillfället. Bygget beräknas vara klart inom Januari månads slut.

MVH
Janne Frostman tf redaktionschef

fredag 7 januari 2011

Kjell hoppas på en lugn lördag


Bortasektion L i direkt anslutning till
ölserveringen som syns till höger i bild
Avspark kl Kl 14:00 på Rambergsvallen och idag står AIK för motståndet. Just solnaklubben brukar få det tufft när de är på besök i Göteborg och dom visslas ofta ut av publiken. 

Men ibland blir det värre än så.

På Gamla Ullevi hällde exempelvis en åskådare en öl över en av aiks spelare efter en av lagets matcher mot IFK Göteborg (vilket tydligt framkommer i ljud och bildlänken nedan). 

Studiohisingen har talat med Kjell Bulycke, BK Häcken. Han tror inte att detta kan komma att hända på Rambergsvallen. Vi har bara en ölkran på vallen säger Kjell och den står olyckligtvis invid bortaklackens sektion. Då aik har mycket stor klack, med många drogpåverkade, blir det svårt att ta sig förbi dit och förhoppningsvis ägnar getingarna sig istället åt att heja fram sitt eget lag avslutar han.Svante Hedafafafexexdn

lördag 1 januari 2011

Ven var det som rösta på Jimmie?

Vem var det? Vem var det? Vem var det som rösta på Jimmie? Säg vem det fuck´in va
Majeed_Waris_Stor
Kayke_Moreno_Stor Makondele-700x525Mohammed_Ali-Kahn_Stor Mathias_Ranegie_Stor Paulo_Oliviera_Stor Vinicius_Lopes_Stor Damir_Mehic_Stor Leif_Johansson_Stor Dominic_Chatto_Stor Johan_Lind_StorJohn_Chibuike_Stor
kari arki
Majeed Waris, Kayke, John Chibuike, Rene Makondele, Mohammed Ali Khan, Mathias Ranégie, Paulinho, Vinícius,  Damir Mehic, Leif Johansson, Dominic Chatto Johan Lind Kari Arkivou
Den som har röstat ska få stryk
Det här är killarna i f.d. BK Kick nu mer känt som BK Häcken
111111
skrivet av: Stanley
Gadgeten innehöll ett fel