torsdag 10 maj 2012

Tack vare ny metod - BK Häcken tror på 5000 i publiksnitt

Stärkt av den senaste tidens framgångar kommer BK Häcken organisationen nu att prova en helt ny metod för att locka supporterskarorna till Rambergsvallen. Studiohisingen har träffat Kjell Bulycke som berättar att klubben kommer att ha ett snitt på ca 5000 personer redan under innevarande säsong.

BK Häckens nya satsning är den
första i sitt slag i Sverige
Studiohisingen: Kjell, Enligt sportchef Sonny Karlsson kommer BK Häcken att explodera på publiksidan i år?
Kjell: Japp, Vi har löst publikfrågan nu. Vi räknar med ett publiksnitt om ca 5000 personer per match.

Studiohisingen: Vad har ni gjort då?

Kjell: Bilaterala avtal med bygden i Norrland. Willhelmina, Kiruna, Jokkmokk och alla dom här hålorna där uppe i Norrland. Vi kommer att köra busslaster ner till Hisingen

Studiohisingen: Vilka skulle finnas på de bussarna menar du?

Kjell: Det är karlar som är intresserad av jakt företrädelsevis, men vi vet också att det finns ett stort överskott av medelålders män uppe i Norrland, som behöver gifta sig och vi har ett överskott av unga töser här på Hisingen och det finns väldigt många giftasmogna kvinnor.

studiohisingen:  Men busslaster från Norrland. Är dom fotbollsintresserade menar du?

Kjell: Nej, det finns inga elitlag där. Dom har helt glömts bort och har inget lag att supportra. Men det är ju män då också som uppfyller många kriterier för att ha ett genuint fotbollsintresse med rätt förutsättningar. Det blir upp till oss att skapa ett sådant intresse och våran strategi är klar där. Att få dom till vallen.

Studiohisingen: Borde man inte stanna kvar i Norrland om man är jaktintresserad?

Kjell: Vi har ju sett här att vi har ett jättestort djur- och viltliv här på Hisingen så att vi ska se till att dom får lite marker att skjuta på här också.

Studiohisingen: Ungkarlar från Norrland. Det är inga dåliga publiksiffror du nämner. 5000 personer pratar du om. Går det att få ihop så mycket ungkarlar och finns det så mycket kvinnor på Hisingen så att det räcker till alla?

Kjell: Det finns en hel hoper hisingstöser som inte är bortgifta ännu och dom är giftasmogna. De här töserna som bor framförallt i Rambergsstaden har vi sett í statistiken.

Studiohisingen: Och på sikt? Hur kommer det att se ut säg om tio år?

Kjell: Om tio år? Ja då vet jag inte då har vi väl en ny arena och en publiktillströmmning kanske på en 20 000 per match och så där men nästa år har vi sådär 6000 – 7000 på hemmamatcherna och det kommer gå stora busstransporter inför försäsongen här då.

Studiohisingen:  Det är inte enkelt att hitta passande par och som dessutom ska ingå äktenskap. Hur kommer man att sammankoppla de här ungkarlarna med hisingstöserna?

Kjell: Det har vi redan löst. Vi har hyrt en lokal där vi ska få ihop de här ensamstående då, men det är inte det som är problemet inledningsvis utan jag har salufört Hisingen där uppe och visat bilder på våran älg, som jag har sett här springandes och även annat. Vi har faktiskt mårdhundar och varg här nere också, så det ska nog falla dom i smaken både med fritidsysselsättningen och med töserna som är både granna att se på och är duktiga också.

Studiohisingen: Hur kommer ni att locka de här paren till Rambergsvallen sen, blir inte det en svår uppgift?

Kjell: Nej, det är det minsta vi ser till att dom får ett årskort utav oss så det har ju stadsdelarna hjälpt till och subventionerat också för dom vill ju också ha en inflyttning av jaktintreserade.

Studiohisingen: Om jag sammanfattar; från Norrland till Hisingen, det kommer att vara någon sammankomst där olika par skall bildas och sen är det fotboll som gäller efter det?

Kjell: Sen är det fotboll som gäller och så kommer vi att ha en stadig publik här och det är ju folk då, som inte har någon traditionell tillhörighet i Göteborg och de etablerade göteborgslagen IFK Göteborg , GAIS och ÖIS, som jag tänker utan dom får ett medelmskort i BK Häcken och ett årskort så dom kan se varenda match med sitt lag.

Studiohisingen: Du nämnde IFK Göteborg och GAIS här. Dom saluför ju souvenirer som nappar, haklappar, dricksmuggar och kepsar och sånt där. Om det nu blir en avyngling här. Kommer ni att ha sådana souvenirer även för de här familjerna som nu bildas på hisingen?

Kjell: Nej vi kommer väl att se över souvenirbordet, men jag tror inte de nya familjerna kommer att tilltalas av det där utan det är i såfall annat som en fribiljett till travbanan eller vad det nu kan vara eller lite sådana här saker då va.

Studiohisingen: Då få jag tacka dig och så ser i fortsättningen fram emot ett tillskott på läktarplats.

Kjell: Ja det kommer att vara många flanellstjortor och jaktklädsel, men vi hoppas att dom tar BK Häcken till sitt hjärta och hejar fram sitt lag.

Studiohisingen: Kort bara, har ni samordnat det här med de berörda stadsdelarna om nu populationen blir kraftigt förändrad. Finns det resurser till förskolor etc MVC, BVC att ta hand om den här förväntade boomen som nu kan bli?

Kjell: Allt är förankrat och jag har personligen fört samtal med Anneli Hultén om detta och hon är positiv.

studiohisingen: Tack

Kjell: Tack gp


Av: Janne Jgp

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel