tisdag 11 oktober 2011

Kung Kim, General Hamrén och festprissen Allbäck - Nu skall dom segra i öst

Kim Källström
Erik Hamrén
Skyarna drar förbi över stockholms himlavalv. Vi är inne nådens år, umbäranden bland folket och i trupperna. Killarna i det svenska landslaget har haft en lång och tung period. Erik Hamrén har lett manskapet och gjort en del framstötar och lyckats bärga en del poäng till sitt folk i det svenska riket. Men skördarna har allt som oftast slagit fel och den katastrofala missväxten med det gula gräset på slagfälten har fått ödesdigra konsekvenser för det annars så finurliga passningsspelet, som egentligen är killarnas främsta vapen i striderna.

Med sin höga moral och sitt rättspatos har  Hamrén delat på de tillfälligt återfunna skatterna så att varje del i lagbygget har fått sin mycket blygsamt beskärda del. Svältdöden har tagit många liv hitintills och mången spelare har lagt sig hungrig vid midnattstimmen, utan näringsrik kvällsvard.

Den gladlynte festprissen Allbäck som har till huvuduppgift att identifiera fienden och oskadliggöra dem, har dansat allt för långt in på småtimmarna och har glömt sitt uppdrag han fått av äldsterådet. Hamrén har ibland oroat sig för Allbäcks excesser, pengar som gått om intet, vilka skulle förvaltats i en bra rustad trupp.

Marcus Allbäck
Så en sen kväll i oktober när gräset för ovanlighetens skull var mer grönt än gult och när allt folk hade samlats på Råsunda börjades det plötsligt tisslas och tasslas i publiken. När viskningar övergick till ett sorl och sedan till spontana hurrarop, reste sig den månghövdade publiken för att vinka. Nu såg alla att det var den Konung Kim Källström som stegade upp. Kanonkulan for genom luften. Sverige fick sin seger. Kungen hade uträttat strider i fjärran land och varit borta allt för länge från sitt folk. Nu fanns han äntligen bland de sina, han hade kommit hem till Sverige igen efter ett långt och utdraget krig. Nu var han här för att stanna. Nu började förberedelserna för det nya fälttåget med blicken riktad mot öst.
Relaterade artiklar: Aftonbladet  Expressen  GP


Stanleyaf

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel