onsdag 19 oktober 2011

Avtalet med indrivaren förstärker bilden av blåvit dekadens - öppnar vägen för BK Häcken

Det har varit på gång några år, det fotbollsmässiga tronskiftet i Göteborg. Hur kommer det sig att BK Häcken dominerar göteborgsfotbollen? Varför får BK Häcken rubriker, lovord och hyllningarna för sitt moderna kvicka tekniska spel. Lyssnar man till Kjell Bulycke så är svaret hårt arbete arbete och beslutsamhet (se intervju med Bulycke längre ner i inslaget).

I verkligheten innebär det att hisingslaget arbetar hårt varje dag för att få ihop till lite pengar och sin framgång. Dom arrangerar ungdomsturneringar, säljer lotter, har korvkiosk, trycker tröjor till försäljning, sparar på banken. Sedan har Kjell och de andra i organisationen investerat i tränare och spelare som är fostrade i denna arbetarkultur. Spelare som också har de genetiska och miljöbetingade förutsättningarna för att klara fotboll på den nivå BK Häcken nu befinner sig.

Tittar vi sedan på IFK Göteborg som, skall sägas, spelade oavgjort mot BK Häcken igår så är situationen en annan. Efter framgångarna på 80 och 90- talet råder det dekadens i idrottsföreningen kamraterna. Förströelse som Tv -spel, rundpingis tillhör nu deras vardag. Ingen behöver längre arbeta för klubben. Pengarna strömmar in ännu ett tag då laget har ett fortsatt stort publikunderlag, men vad händer sen när anslagen försvinner i takt med att de halkar ur divisionerna...Men mycket vill ha mer och när spelarna ville ha en bättre lokal till sina nya leksaker, sålde klubben helt enkelt sin tröja till indrivningsföretaget Prioritet Finans som nu äger det blåvitrandiga stället. Ett helt rätt beslut skulle det visa sig då jublet inte visste några gränser när Håkan Mild visade sina spelare ritningarna för den ny fräcka lokalen. Det nya kamratgården står där nu och kommer inrymma alla bekvämligheter för en nöjd spelartrupp.

Studiohisingens reportage om den viktiga skillnaden bland de allsvenska klubbarna i Göteborg:
Relaterade artiklar: Aftonbladet GP SVT 

Stanleyaf  aft

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel