måndag 9 maj 2011

Kjell Bulycke "lösningen på hoppfrågan prio ett"

Det har varit otaliga skriverier i dagspress och sociala medier om skalvproblematiken i området runt Gamla Ullevi, som blir när IFK Göteborgssupportrarna hoppar på arenan under match. Idag är det derby mellan IFK Göteborg och Gais på Gamla Ullevi och frågan kommer åter att aktualiseras i synnerhet om IFK Göteborg spelar bra och vinner över lokalkonkurrenten från Gårda. Studiohisingen återpublicerar därför idag studiohisingens Jan Frostmans tidigare intervju med Kjell Bulycke, där han avslöjar att han sett ritningarna med lösningen på vibrationsfrågan och att detta gör honom trygg med att skalven i närområdet kommer att upphöra. 

Grannar drabbas av skalven från
Gamla Ullevi.
Jan F: Kjell Higab har nu ofentligtgjort lösningen på hopproblemet på Gamla Ullevi har du några kommentarer att ge?

Kjell B: Det är snabba ryck att få det avhjälpt som jag ser det.

Jan F: Lösningen som sådan då att du fäster rör efter betongfundamenten och där det ska hoppa upp och ner vikter det är svårt att föreställa sig hur det här ska fungera. Är det här en glasklar lösning som kommer att fungera?

Kjell B: Ja, konsulten har faktiskt visat mig ritningarna här igår faktiskt och enligt dom är det en väldigt tekniskt avancerad innovation faktiskt, man har aldrig testat den här metoden någonsin på någon arena.

Jan F: Det som har framgått är ju att det här är någonting man har använt på turbiner alltså kraftverk. Är det verkligen säkert att det här är lösningen för Gamla Ullevi nu?

Kjell B: Ja, men nu är man väldigt tröttt på det här problemet och man vill ha det avhjälpt snabbt och så nu har man fått tilltro till den här konsulten, som har en otrolig kompetens på området, så att få det här avhjälpt snabbt det är prio ett.

Jan F: Så det finns ingen risk att det här är en desperat lösning och att HIGAB här köper grisen i säcken?

Kjell F: Nä, nu börjar allsvenskan i april här och då är det viktigt att det här är klart att man får det här ur världen, så man kan gå på fotboll och bli underhållen och ha det trevligt och slippa dom här jobbiga vibrationerna som blir av hoppandet.

Jan F: Du är övertygad om att det här är lösningen för Gamla Ullevi?

Kjell B: Detta är lösningen ja

Jan F: Den slutliga lösningen alltså?

Kjell B: Ja

Jan F: Då får vi tacka för det Kjell

Kjell B: Tack för det Janne

Mer information om turerna runt Gamla Ullevifrågan

Stanleygpdn

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel