tisdag 17 maj 2011

bk häckens succé är svarta börshajarnas våta dröm

Studiohisingen har här fått erfara att en stor svart marknad växt fram med handel av entrébiljetter till Bk häckens hemmamatcher. Framförallt gäller det biljetter till de mer exklusiva platsena intill vip- och pressektionen vid läktare styrbord, men med Bk häckens framgångar har även biljetter till  mindre attraktiva lägen nu blivit en handelsvara på den svarta marknaden.

Nya tider på Hisingen.
Bk häcken organisationen har
tidigare inte ställts inför de
utmaningar som följer med 
den sportsliga succén.
 De första indikationerna fick studiohisingens reporter i samband med hemmamatchen mot IFK Göteborg. Det hade bildats en lång kö utanför arenan och tillresta kom inte in på arenan. Stämningen blev allt mer hätsk och närmast hotfull. När  reportern ser en kille som börjar dela ut biljetter, då började vår utsände ana oråd och förstår att något inte stämmer med folkmassorna och insläppen. När samma kille som tidigare setts dela ut biljetter sedan öppnar en entrédörr där han släpper in folk, trodde vår reporter att han hade ett skop på gång. När det lugnat sig betänkligt i kön och folk i sakta ström ringlade in på arenan kom det att visa sig att det var Bk häckens egen sportchef Sonny Karlsson som hade styrt upp kaoset.

Det var dock när de flesta blickarna och all uppmärksamhet var riktade mot Sonnys insläpp som studiohisingens reporter gjorde sin första observation av mer allvarlig karaktär. Intill träplanket som vetter mot Mc Donalds, precis vid Rambergsvallens fordonsinfart hade bildats en kö med dussintalet personer. En man sågs dela ut biljetter och studiohisingens reporter kunde se att betalningen skedde med hundralappar och vid någon sekvens såg han även när en 1000-kronorssedel bytte ägare. Studiohisingens reporter lade inte mannens utseende på minnet då han trodde det handlade om ett vanligt sällskap kompisar som skulle se fotboll. Det var när denna händelse kopplats ihop med de rapporter som strömmat in till studiohisingen den gångna veckan har redaktionen förstått att det är en mer omfattande och utbredd svartabörshandel som man kommit på spåren.

Stanley
Stanley har bekräftat att han gjort observationer vid Torslanda torg där han sett en man med grå rock, svart mustasch samt en liten kantig utmärkande näsa stå vid hemköps entré och öppet sålt biljetter till Bk häckens hemmamatch på skärtorsdagen. Det skall enligt uppgift handlat om biljetter till vip-sektionen. Mannen hade enligt Stanley sålt en avsevärd mängd innan han med ett pilimariskt grin motades och ledsagades bort av Hemköps butiksföreståndare.

Vid Brunnsbo torg har också tre män setts i träningsoverallsjackor sälja biljetter ur en bil. Och på en känd pizzeria vid Ångpannegatan har det förekommit skumraskaffärer. Sedan sägs det också att handeln spritt sig in till staden och de flesta rapporter visar också att de mindre nogräknade krogarna i stadens västra delar tillhandahar matchbiljetter till Bk häckens möte av Gefle. När studiohisingens reporter besök en av krogarna var priset för en biljett invid spelarnas avbytarbänk satt till 750 kr.

Torslanda Torg är ett av de platser
där försäljningen av biljetter 
skall pågå.
Kjell Bulycke har efter det att svartabörshandeln rullats upp meddelat att vi inte kan stillasittande se på när andra tar det som inte är deras. Kjell har varit med och beslutat att öppna varje läktarsektion till matcherna mot Örebro och Gefle. De som kommer och stödjer vårt Häcken mot Örebro skall också få en biljett till den påföljande hemmamatchen mot Gefle, säger Kjell. I och med denna manöver hoppas vi med detta paralysera svartatbörshandeln, påtalar Kjell. Jag personligen tycker att detta är en angelägenhet för alla medborgare i Göteborg så att inte sådana företeelser får fotfäste i vår fina stad, avslutar Kjell.

Kort efter intervjun med Kjell Bulycke lämnar Bk häckens officiella hemsida beskedet att alla som stödjer bollklubben mot Örebro också skall få en biljett till Geflematchen.


Publikkaos utanför BK Häckens hemmaarena Rambergsvallen:

Kenneth T Johnsson

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan han ha sålt biljetter på skärtorsdagen?? Det har ju inte varit ännu, är någon synsk hos er?

Anonym sa...

"sålt biljetter TILL Bk häckens hemmamatch på skärtorsdagen"

Läs om, läs rätt

Anonym sa...

Ja, hur tolkar du det själv när du läser det? Ett fall för Lasse Anrell det här.

Så här borde det stått med korrekt svenska: "sålt biljetter till BK Häckens hemmamatch som spelas nu på torsdag"

Det där TILL som du förtydligade avgör ju inget i sammanhanget.

Gadgeten innehöll ett fel