måndag 18 april 2011

Wallin "Vi ser över alla kontrakten"

Fotbollsklubben GAIS blandar och ger rent sportsligt, men hur ser det ut med klubbens framtidsplaner? Studiohisingen.com utsände fick en pratstund, över en öl, med Christer Wallin.

Studiohisingen: Hej Christer. Du har det svåra uppdraget att leda Gais i de sportsliga och ekonomiska frågorna med alla dessa röda siffror i boksluten. Vad är det som driver dig att arbeta med en förening där existensen är hotad och vad man idag kan se är rejält på deken? Vilka åtgärder görs idag för att vända på det här? 

Christer: Idag sköts ekonomin alldeles för slapphänt och det behövs göras omfattande sanering för att få skutan att segla igen. Vi måste se över alla kontrakten. Det har varit alldeles för slentrianmässiga avtal som förlängts år efter år. Sedan har det varit väldigt exklusiva avtal med förmåner som saknar proportioner. Grabbarna har haft det för bra helt enkelt å de senaste.

Studiohisingen: Blir det några nyförvärv när transferfönstret öppnar här efter säsongen?

Christer: Jag scoutar lite lätt i närområdet, i småland, bohuslän, halland och västergötland. Du ska veta vilka talanger som finns häromkring.

Studiohisingen: Vad menar du? Finns dom så nära? Många klubbar har bilaterala relationer med Afrika, Sydamerika etc.

Christer: Visst har vi tjänat en hacka på det viset, men det har varit trögt, så mycket krånglig juridik och sånt….och invecklade kontrakt. Nej, det är inte vår grej. De här sönerna från exempelvis halland har ingen föreningstillhörighet ens, det är bara att hämta dom på gårdarna. Det är gott gry i dessa killar, dom är av rätta virket kan man säga. Det finns många fördelar med dessa killarna, de klagar aldrig och visar den yttersta lojaliteten.

Studiohisingen: ok, om vi pratar klarspråk. Hur kommer du få in pengar till gaiskassan?

Christer: Jag har ett väldigt fint samarbete med näringslivet. Verksamheterna runt norra gårda och en del småverkstäder vi högsbos industriområde är väldigt positiva till Gais, så där har vi en massa reklamintäkter att hämta. Vid upptaktsträffar brukar vi också ha pokermaskiner vilka drar in en hel del kosing. Jag har på nära håll sett vad dessa maskiner gör med människor, de blir som förtrollade och matar dem med hundralappar. Det kommer att stå en maskin hemma hos Lundgren  där vi skall ha  våra sammankomster inför matcherna. Sedan finns det ju en del att göra på souvenirbordet, det är klart. Nu i höst skall det ju också göras en jubileumsplatta med gais. Det är sagt att våran egen lilla kelgris Håkan Hellström kommer visst ha med tre låtar på skivan. Ja, Håkan är en bra guldkalv för gais. Skall tilläggas att även vi inom organisationen har snickrat ihop en låt som vi också tror mycket på. Plattan kommer sälja som smör!
1Studiohisingen: Tack för Intervjun Christer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skaffa en gubbe i kjedjan som kan sparka bollen med strackt vrist och en malvakt som kan halla rent i luften och som fattar att skall man hanga med sa galler kontringar.

"Mera Gais"

Anonym sa...

Hamta spelarna i naromradet

"mera Gais"

Anonym sa...

jag trodde Gais hade ornkoll pa
utgifterna?


"Mera Gais"

Gadgeten innehöll ett fel