söndag 9 januari 2011

En helhetsbild av vårt göteborg – grym och öm och krävande. Studiohisingen om år 2010.

För andra året ser Ni nu studiohisingens årsblogginlägg på skärmen. Ett destillat av ett år som gått. Bilderna Ni ser har valts och samlats ihop med avsevärd möda. Det är kontentan av ett års hårt arbete. Göteborgs bästa  bildjournalister av yppersta klass har stått bakom kameran. Det är illustrationer inte bara till den mer eller mindre våldsamma dagsutvecklingen i Göteborg och Hisingen, utan också fotografiska anteckningar i marginalen där de hamnat för sin mänsklighets skull för humorn i bilden eller för att de registrerar något unikt. Studiohisingens årsblogginlägg är alltså inte bara en dagskrönika. Den vill också därutöver fånga det allmängiltiga i människans och Göteborgs situation eller locka till skratt och eftertanke inför ögonblick som rusat förbi på bråkdelar av en sekund, som programförklaring låter det kanske väl bombastiskt. Därför föredrar jag att uttrycka det så här: bland de hundratals bilder som jag mött i år, är de här presenterade bland de bästa. Det finns kanske lika många till, som är lika bra eller möjligen bättre. Men förvar och en av de i Studiohisingen publicerade, finns det en motivering. De formar sig på gott och ont till en helhetsbild av vår värld, grym och öm och krävande. Det finns sidor av den verklighet som några kanske helst skulle vilja glömma. Men Studiohisingens uppgift är där snarast den motsatta - att erinra: "på gott och ont". När jag bläddrar igenom högarna av bilder, som i den avgörande sållningen inte har kommit med i Studiohisingens årskrönika, känner jag trots allt en viss villrådighet. Men inget blogginlägg kan vara långt nog för att härbärgera hela den väldiga dokumentation som produceras under ett år. Studiohisingen är därför som alla liknande bloggkrönikor ett halsstarrigt personligt urval av synminnen från Göteborg, som skådebana för drama och komedi, och där hoppets grundton ändå ger anledning att tro att det också skall bli en årskrönika även 2012. Janne Frostman står för bildtexter, men jag har som sagt valt bilderna.

Hisingen, januari 2011
Kenneth T Johnsson, chefredaktör
626969-7642005-317-238Mats Persson gör entré i gais för att backa upp…..
DSC_0529Tillslag mot den nya vip:en på rambergsvallen….
DSC_0525..men det hela ebbade snart ut då det var lugnt.
DSC_0506Den gamla vip:en tappade folk…tyvärr. Bra sikt där annars. Fågelperspetiv i klass med Gamla Ullevi.
IMG_1324En ny resebyrå såg dagens ljus på vårväderstorget.
DSC_0184Tobias Hysén uppfattade tyvärr felaktigt att han blev hånad av Bk häcken klacken (inslag om det kommer inom det närmaste).

DSC_0511Mohammed Ali Kahn kommer tillbaks som den konung han är. Från sitt första steg på rambergsvallen har han varit älskad av sitt folk.
Mohammed_Ali-Kahn_Stor….med vägledning av Kung Mohammed Ali Khan får han ordning på sin kosthållning.
janne  Stanley får nya arbetsuppgifter efter att offentligt kritiserat Bk häckens reklambyrå Miami.
IMG_0680Tero fick en ny chans på Flores efter att hans spelning krockat med Bk Häckens hemmapremiär mot Djurgården. Det blev till sist en trevlig afton.
RambergsvallenVaktmästarna Sten och Christer såg till att gräset på Rambergsvallen var av högsta kvalité hela säsongen.
IMGA0019Restaurang Silverdraken utmanade Woopsy daisy och Splendid som supporterpub till Bk häcken fansen men fick tyvärr ingen större uppslutning.
 Bild 013Till den stora dagen med match mot IFK Göteborg öppnade Bk häcken ytterligare en provisorisk kiosk, men som matchen sedan blev, avtog den goda stämningen och intäkterna uteblev.
IMG_1260Kiosken på Vårväderstorget bestals på en okänd mängd snus, men trots ett tydligt signalement har ingen tjuv kunnat gripas.
DSC_0036Snurrdörrarna på Rambergsvallen fick sin årliga översyn och godkändes utan anmärkning.
IMG_0643Woopsi Daisy stod sig även detta år som årets supporterpub hos Bk häcken fansen även om konkurrensen från Splendid var hård.
IMG_1580   Eriksbergsborna lockades med fribiljetter till Bk häcken matcherna, men de ville bara inte komma.
1Ali Baba gjorde även detta år den bästa falafeln.
IMG_1060En av de trevligaste marknaderna i Sverige finns på Kyrktorget varannan tisdag hela sommaren.     
Under våren kom så det tragiska beskedet om att Rambergsvallen skall rivas.
God fortsättning önskar Kenneth T Johnsson och Janne Frostman

2 kommentarer:

Anonym sa...

vi gick allt på gratismatcherna på Rambergsvallen, så några Eriksbergsbor gick visst!

Studio Hisingen sa...

bra!

Gadgeten innehöll ett fel