söndag 26 december 2010

Min duva du är på flykt ikväll

Studiohisingen spelar just nu in en video till låten Min duva - du är på flykt ikväll, som just är skriven och framförd av studiohisingen. Låten är tänkt att passa bra att användas till nyårsfirande eller exempelvis bröllop och andra högtider.

Nu ger vi våra läsare en möjlighet att lyssna till låten och se om den passar till den kommande nyårsfesten.


Janne

onsdag 22 december 2010

Morgans – smältdegelns epicentrum

Morgans ligger alldeles intill Hjalmar Brantingsgatan ett stenkast från Vågmästarplatsen. Detta är "Hisingens MC Donalds" som erbjuder enkel snabbmat till god kvalitet. Det är viktigt att väga in läget och omgivningarna när man lyfter fram Morgans. Extra plus är "supporterhörnan" ovanför kaffekokaren. Sympatiskt att Hisingens Hjältar - BK Häcken - får en central plats i restaurangen. Efter besöket bör du med fördel stanna upp vid den lilla rekreationsplatsen bredvid restaurangen. Där kan du reflektera över tillvaron och mata duvkolonin ett slag innan du hastar vidare. Restaurangen är enkel att ta sig till, vare sig du bilburen eller åker de allmänna kommunikationerna.

kort1kort3IMG_0516IMG_0522

Mina duktiga medarbetare är nöjda med maten på Morgans

111111111111111111

Av: Kenneth T Johnsson

måndag 20 december 2010

Studiohisingen önskar en God Jul och Ett Gott Nytt År

Studiohisingen önskar sina läsare en God Jul och Ett Gott Nytt År. Redaktionen kommer arbeta under julhelgerna och därmed kommer det publiceras en hel del nya reportage samt att det kommer göras en del tillbakablickar från det gångna året. Vi kommer fortsätta bevakningen kring turerna kring rambergsvallen, och vi skall visa ett inslag när Tobias Hysén hånades av häckenklacken. Rapporteringen om nyheter, nöje och kultur fortsätter som vanligt. Stanley är ensam inne och har beredskap på julafton, juldagen och annandag jul, men i mellandagarna kommer redaktionen vara välbemannad. Nyårshelgen jobbar Janne och Stefan, låter sig Kenneth meddela.


Janne

fredag 17 december 2010

Kommitté skall leda en utredning angående studiohisingens fortsatta bevakning av de allsvenska klubbarna i Göteborg

Kenneth ger svar till läsare…

Läsare: "Även om det sker med glimten i ögat så kanske det är lite väl mycket underdog-mentalitet från den här bloggen gentemot storebror Blåvitt. Fokusera lite mer på det egna och försök på så sätt få upp lite intresse för klubben. Genom att hela tiden relatera allt i sin situation till någon annan blir den egna föreningen som en total skugga. Jag bor själv nära Rambergsvallen men de flesta i kvarteren runt omkring här håller ju på Blåvitt. Att skriva en massa självömkande martyrinlägg kommer nog inte få någon att vända sida".

Chefredaktören svarar: ” Studiohisingen är en blogg som till sin design och innehåll skall tilltala den stora massan i allmänhet och hisingsborna i synnerhet. Vi bevakar sport, nyheter, underhållning och kultur. Vi erbjuder något för alla. Vi är därför mycket tacksamma för den respons vi får från uppmärksammade läsare, det är så vi på redaktionen utvecklas.

Då vi nu har många göteborgare och framförallt hisingsbor som läser vår blogg är det viktigt att se till vad läsaren vill ha. I en undersökning som studiohisingen gjorde för något år sedan, framkom att endast en liten del av populationen på hisingen hade Bk häcken som sitt favoritlag. Den största anhängarskaran hade Ifk göteborg som favoriter tätt följt av Gais. Däremot lyckades hisingslaget, glädjande nog, ta platsen framför Öis i ovan refererad undersökning. Studiohisingen har varit lyhörda för de här sympatiyttringarna. Och är hisingsborna anhängare av Ifk och Gais, får dessa lag givetvis utrymme för bevakning på vår blogg, om detta är vi skyldig våra läsare. Med anledning av den kritik som framförts kommer jag nu att tillsätta kommitté som skall leda en utredning i ärendet och som hjälp i det framtida redaktionella arbetet. Stanley är tillförordnad chefsutredare och kommer leda kommitténs arbete”.11111111111111111111111
Vid pennan: Kenneth T Johnsson, Chefredaktör

onsdag 15 december 2010

Nu skall Rambergsvallen rivas

Nu drar arbetet med den nya arenan igång. Uppdraget till Higab är glasklart. Nu skall ritningar och kostnadsförslag fram. Nu skall Rambergsvallen rivas.

Men vad händer med djuren som bor där
Janne

Stanley - Jag kunde varit död idag

Hårda fäder finns det gått om. Idag kan vi läsa i aftonbladet om jvm:s svenska målvakt som har en hård far. För stanley fanns ingen far. Bara hans mammas tillfälliga killar.1
Av: Janne frostman

söndag 12 december 2010

En bra offensiv ger framgång

När Sonny Karlsson lägger upp strategin för BK Häcken andas den minst sagt optimism.

Allt skall in i potten... Till och med den lilla finnen som gick in i startelvan skall skjuta så fort det är möjligt och ta sikte på krysset. Sonny Karlsson har givit Gerhardsson allt stöd till den offensiva spelfilosofin. Nu är det bara till att njuta av hisingspojkarnas sambafotboll, nästa säsong. Om vi släpper in tre mål i en kort sekvens av matchen, skall det kompenseras med fem nya, snygga mål för Häcken., enligt Sonny Karlsson (Bk häckens sportchef), som redan nu längtar till våren och den allsvenska premiären.


Sonny, sportchef i BK Häcken
Skrivet av: Janne

måndag 6 december 2010

"AIK tar inte sitt sociala ansvar" säger Kjell

Det var annat när Dulee spelade för BK häcken. Ledningen tog då sitt ansvar och värvade Stig "stickan" Töfting som en manlig förebild för dom här småkillarna. AIK skulle ha den här Dulee Johnson till varje pris, det till trots att BK Häcken påtalade att det är kille i obalans, men på det örat ville dom inte lyssna till.

Problemen visade sig hopa sig, skandal efter skandal, och de manliga förebilderna i AIK lyste med sin frånvaro. På frågan varför man inte hade utsett en manlig förebild till Dulee, efter den första "fyllegrejen", så svarade AIKs ledning att det inte fanns pengar till detta. Enligt Kjell på studiohisingen.com så talar detta sitt tydliga språk, AIK agerar som cynisk arbetsgivare där man bara ser att killen skall generera kassaintäkter, men helt glömt att fostra Dulee i vett och etikett. Kjell vill härmed uppmana ledningen för AIK att de omedelbart lyfter på luren att tar ett snack med Stig Töfting för professionell rådgivning.
Stig Töfting förebild för Dulee Johnsson under hans tid i BK Häcken

Dulee funderar på framtiden

Skrivet av: Kenneth T Johnsson

söndag 5 december 2010

Många frågetecken kvarstår vad beträffar rivningsarbetet av Rambergsvallen

BK Häcken har haft sitt höstmöte och av detta framkom ett par intressanta saker. Det finns fortfarande strömningar inom klubben som vill byta namn på föreningen och det är mäktiga och inflytelserika herrar som driver namnbytesfrågan. Detta hotar naturligtvis kvarterslaget häckens fortsatta genuina existens och studiohisingen vill återkomma i saken så fort en fullständig analys av situationen är färdigställd.

När det gäller Rambergsvallen var beskeden från ledningen otydliga och det aviserades om byggstart för den nya arenan till tidigast 2013. Flera frågor förblev dock obesvarade. Studiohisingen har talat med Kjell Bulycke som ser framförallt några centrala frågor som ledningen inte vill arbeta vidare med. Om Kjell inte får raka besked i dessa frågor kan det bli aktuellt med en namninsamling, enligt Kjell.

Kjells frågor;
Vad händer med djurbeståndet på Rambergsvallen, var skall alla djuren ta vägen när det byggs nytt?
Vad händer med VIP:en? Kommer det byggas en lika suverän VIP på den nya arenan?
Vad händer med de mindre bemedlade pensionärerna som har haft möjlighet från sin balkong se kvalitativ fotboll?
Vad händer med vaktmästarens stora garage, kommer han få samma stora utrymme som idag?
Vilka konsekvenser skulle det medföra ifall vi får plastgräs, vad händer med den mylla som är mat för all flyttfågel som besöker Rambergsvallen?


Nu ligger bollen hos ledningen i BK Häcken och byggherren för det kommunala bolaget Higab.

Utsikt över Rambergsvallen från den nuvarande VIP:en.
Varje del av spelet kan här följas med fri sikt 
11111111111111111111111111
Skrivet av: Janne

Handeln - en modern och historisk företeelse på Kvilletorget

Kvilletorget

Den gamla damen bjuder ut sina ekologiska rovor på ett gemytligt Kvilletorg. Potatis, rotfrukt och alla nyttiga grönsaker är givetvis odlade ur Hisingens bördiga mylla. Hisingslandets jordbruk, har fött mången ur vilket det blivit ett starkt seglivat släkte!

11111111

Skrivet av: Kenneth T Johnsson

Stanley 3 år fick själv blanda spriten.

Chefredaktör Kenneth T Johnsson meddelade tidigare i veckan att Stanley (se artiklar nedan) inte längre har någon plats kvar som skribent på redaktionen. Stanley finns kvar i organisationen, men har en ny roll där hans kvaliteter passar honom bättre. Stanley tog denna omplacering väldigt bra meddelade chefredaktören vid fredagens eftermiddagsmöte, som också Stanley närvarade vid. När mötet precis skulle avslutas, ställde sig Stanley upp och tog till orda. Utan omsvep och krusiduller berättade han om sin uppväxt för medarbetarna på redaktionen.


Kenneth T Johnsson bestämde vid sittande bord att Stanleys story skall ut, han blev imponerad av Stanleys handlingskraft. Kenneth kunde också känna en känsla av sorg när Stanleys liv rullades upp. Den första reportagefilmen behandlar tillblivelsen av Stanley och den tid av oro som följde av fostrets utveckling. I den andra filmen berättar Stanley om hur han som treårig grabb hällde rengöringsmedel i groggen.


Skrivet av: Janne

lördag 4 december 2010

Redaktören tar till orda i infekterad fråga

 Bild-1-450x105 miami_header
Jag vill först be om ursäkt till all negativ kritik som har riktats mot Miami reklambyrå i studiohisingens namn. Stanley som har skrivit texten nedan, har gjort detta i affekt. Han är väldigt känslosam Stanley och dessutom har han under hela sitt liv haft läs och skrivsvårigheter, därtill skall sägas att han tillbringat större delen av sin skolgång i sk. observationsklass. Sedan har han dålig kontakt med sin styvfar minst sagt och bott trångt med sina syskon på en adress vid litteraturgatan i Backa. Han har också vid flera tillfällen fått en "hurring" när han stått i vägen för sin styvfar. Stanley har av undertecknad fått en ordentlig uppsträckning och han låter sig meddela att han är djupt ångerfull.
Jag som chefsredaktör på studiohisingen har följt Miami reklambyrå under flera år och är överlag väldigt positiv till dess verksamhet, allt från gratisbiljetterna till kälkborgarna på Eriksberg till distributionen av pass till hisingsborna. I god göteborgsanda har föreningsliv, kommunen och kreativa leverantörer gjort ett bra arbete för staden. Den där Stanley, låt oss kalla honom för "whistleblower", har ställt till väldiga problem för studiohisingen också skall tilläggas och redaktionen funderar på att entlediggöra honom. Problemet är bara att Stanley är en väldigt populär skribent på hemsidan och många hisingsbor vittnar om detta, samt att flera oberoende källor menar på att han är hisingens samvete.
Till Miamis svar på studiohisningens kritik
11
Kenneth T Johnsson, redaktör

Bk Häcken är mitt lag av studiohisingen


Janne

Känd hisingsprofil på Kanarieöarna

Känd hisingsprofil tillbringade sin ledighet, efter en lyckosam allsvensk säsong skall sägas, på en varm ö utanför Nordafrikas västkust.

Den alltid så glada och trevliga Jonas Henriksson sågs leka med barnen, ge sig i slang med ortsbefolkning, joxa med trasan tidiga morgnar på stranden. När Hisingen.in fick en pratstund med Henriksson över desserten på hotellets överfyllda bordsbuffé meddelade han att han mår prima, men för att hålla formen hoppade han över grädden till äppelkakan.

1201100645 Arguineguin på Kanarieöarna

Skrivet av: Kennet T Johnsson

GAIS på rätt spår

Christer Wallin i GAIS ser framtiden med tillförsikt
GAIS är i full färd med att bygga upp ett slagkraftigt lag till den allsvenska säsongen 2011. Studiohisingen.com utsände fick en pratstund, över en öl, med Christer Wallin.

Studiohisingen: Hej Christer. Du har det svåra uppdraget att leda Gais i de sportsliga och ekonomiska frågorna med alla dessa röda siffror i boksluten. Vad är det som driver dig att arbeta med en förening där existensen är hotad och vad man idag kan se är rejält på deken? Vilka åtgärder görs idag för att vända på det här?

Christer: Idag sköts ekonomin alldeles för slapphänt och det behövs göras omfattande sanering för att få skutan att segla igen. Vi måste se över alla kontrakten. Det har varit alldeles för slentrianmässiga avtal som förlängts år efter år. Sedan har det varit väldigt exklusiva avtal med förmåner som saknar proportioner. Grabbarna har haft det för bra helt enkelt å de senaste.

Studiohisingen: Blir det några nyförvärv när transferfönstret öppnar här efter säsongen?

Christer: Jag scoutar lite lätt i närområdet, i småland, bohuslän, halland och västergötland. Du ska veta vilka talanger som finns häromkring.

Studiohisingen: Vad menar du? Finns dom så nära? Många klubbar har bilaterala relationer med Afrika, Sydamerika etc.

Christer: Visst har vi tjänat en hacka på det viset, men det har varit trögt, så mycket krånglig juridik och sånt….och invecklade kontrakt. Nej, det är inte vår grej. De här sönerna från exempelvis halland har ingen föreningstillhörighet ens, det är bara att hämta dom på gårdarna. Det är gott gry i dessa killar, dom är av rätta virket kan man säga. Det finns många fördelar med dessa killarna, de klagar aldrig och visar den yttersta lojaliteten.

Studiohisingen: ok, om vi pratar klarspråk. Hur kommer du få in pengar till gaiskassan?

Christer: Jag har ett väldigt fint samarbete med näringslivet. Verksamheterna runt norra gårda och en del småverkstäder vi högsbos industriområde är väldigt positiva till Gais, så där har vi en massa reklamintäkter att hämta. Vid upptaktsträffar brukar vi också ha pokermaskiner vilka drar in en hel del kosing. Jag har på nära håll sett vad dessa maskiner gör med människor, de blir som förtrollade och matar dem med hundralappar. Det kommer att stå en maskin hemma hos Lundgren där vi skall ha våra sammankomster inför matcherna. Sedan finns det ju en del att göra på souvenirbordet, det är klart. Nu i höst skall det ju också göras en jubileumsplatta med gais. Det är sagt att våran egen lilla kelgris Håkan Hellström kommer visst ha med tre låtar på skivan. Ja, Håkan är en bra guldkalv för gais. Skall tilläggas att även vi inom organisationen har snickrat ihop en låt som vi också tror mycket på. Plattan kommer sälja som smör!
11
För studiohisingen: Kenneth T Johnsson och Stefan Andersson

Brunnsbo torg - en tryggare shopping på Hisingen

Brunnsbo - ett förortstorg där det bästa ur DDR möter ett Amerikanskt 50-tal. Kanske har jag varit fördomsfull tidigare och varit orättvis mot detta styvmoderligt behandlade affärstorg. Det är klart att Wieselgrensplatsen, Selma Lageröf och Bjurslätt spelar i en annan division, men Brunnsbo står där i all sin neon, farbröder sitter där, tanter går till sin frissa där, pojkarna riktar sina ärtrör där, hundarna släpper sin avföring där, den kraftiga kvinnan i förklädet serverar sina wienerbröd där, mannen i tensonjackan är där, de flesta är där.
4 11315Skrivet av: Kennet T Jonsson

Stanley arbetar hårt för sin framgång

Tidningen fokus har,enligt dagens internetutgåva av Göteborgsposten, listat sveriges mäktigaste män. I dag toppas listan av politiker som exempelvis Anders Borg och Jan Björklund. Det finns tecken som talar för att Studiohisingens medarbetare Stanley kan hamna på den listan i framtiden. Detta trots att han tack vare ett par ogenomtänkta artiklar  har fått andra uppgifter här på bloggen. Han har fått ordning på sitt liv och arbetar nu hårt för att vår blogg skall få framgång.

Just nu är Stanley på resa i sin barndoms hemtrakter runt Kiel. Vi hoppas kunna publicera Stanleys intryck av resan i nästa vecka.

Stanley tar bilder till en av studiohisingens artiklar.

111111111111111111111111
Skrivet av: Janne

Här är vintern långt borta

Studiohisingens filmupptagning från en sommardag på RambergsvallenSkrivet av: Janne

Sent skall syndaren vakna – men nu är gårdakvarnar på rätt kurs

Efter att GAIS supporters tidigare i höstas iklädde sig hotfulla vita masker och ställde till med ett flertal bråk vid ett besök i Helsingborg under sin årliga supporterresa, fick de för det hård kritik b.l.a. här på studiohisingen.com. Nu har det runnit mycket vatten under broarna och flera av fansen har mognat betydligt. Under gårdagen sågs ett femtontal av gårdakvarnars tidigare mest ökända bråkmakare, på ett torg, manifestera sin övertygelse om det fria ordets betydelse i vårt demokratiska samhälle.
TA_HIF-GAIS_kravall_476955d Gårdakvarnar igårgais vita maskGårdakvarnar idag
11111111111
Skrivet av: Janne

fredag 3 december 2010

Avslöjandet som aldrig blev nominerat

När stora journalistpriset delades ut under torsdagen var det många göteborgare som saknade studiohisingens och Göteborgspostens granskning av Gamla Ullevi bland de tävlande bidragen. Inte så konstigt kanske, reportagen blev nämnligen aldrig nominerade. 
Chefredaktör Kenneth T Johnsson har försökt att kontakta de ansvariga i nomineringskommittén under de senaste veckorna ,men har inte “lyckats påverka det här förloppet på något sätt”. I direkt anslutning till prisutdelningen delar han ut ytterligare en känga till kommittén med citat, “anmärkningsvärt att det får gå till så här” . Att Kenneth använder ordet “anmärkningsvärt” i de här sammanhangen får ses som att han tar denna fråga på största allvar vilket alla vet som verkar i branschen. I övrigt har chefredaktören inte kunnat ge några fler kommentarer då han under kvällen hade en bokad flight till thailand för 2 veckors välförtjänt semester.
Se ett avsnitt i studiohisingens avslöjanden om den nya arenan Gamla Ullevi:
11111
Skrivet av: Janne

Gåtan tycks vara löst - helikoptern inhandlades på Backaplan.

Helikopterfrågan tycks nu ha fått sin upplösning. Sedan 2007 har många Hisingsbor undrat om flygfarkosten som var synlig på Rambergsgsvallen den vid tillfället hemmamatch mot Enköping. Det har för studiohisingens kännedom sagts att den radiostyrda helikoptern var inköpt på toys ”r” us vid Backaplan. Först hade innehavaren vänt sig till ett par andra mindre handlare men när dessa inte kunde erbjuda ett bra pris blev det alltså Toys ”r” us som tog hem affären. Enligt Kjell Bulycke havererade helikopter i november 2009 i samband med en uppvising i Kärra. Den gick aldrig att reparera, utan lämnades strax därefter till Tagenes återvinningscentral i samma del av hisingen. Det är idag oklart om Bk Häcken kommer att erbjuda någon mer flygshow i samband med match, men ingenting är omöjligt, säger Kjell Bulycke.
Helikopter hovrar över Rambergsvallen 2007Skrivet av: Janne

torsdag 2 december 2010

Gåtan på Hisingen är fortfarande olöst

Det här var 2007. Det var höst och det låg dimma i luften. Publiken hade tagit sig till Rambergsvallen för att se fotboll och stämningen på arenan var tät. Den första halvleken förlöpte ungefär som vanligt. BK Häcken tog en tidig ledning mot Enköping och gick för seger. Men så i halvtid. In kommer en helikopter svävande över planen. Folk vände sig om i kaffekön, vaskade av den sista droppen vid urinoaren och hastade ut, reste sig upp från bänkraderna för att se bättre. Ingen trodde att detta kunde vara sant. Sen försvann helikoptern. Andra halvlek kom igång och BK Häcken vann till sist, men det alla kom att prata om var helikoptern. Och det pratas än idag om det här. Fortfarande vet ingen riktigt vad det här kan ha handlat om.

En historia bland många från Rambergsvallen.
1
11111

Janne

onsdag 1 december 2010

Sanningen inte alltid där man letar

I dagens nätupplaga av Göteborgsposten rapporterar nämnda tidning att ett ungdomsgäng vandaliserat en restaurang på Vårväderstorget. Hisingsungdomarna får givetvis klä skott för det då "ungdomsgäng" kopplas ihop med "Hisingen". I Studiohisingens reportage om bränderna och attackerna under fjolårets höst framkommer en helt annan bild, en bild som sällan skildras i de mer etablerade medierna.


1111

Skrivet av: Stanley
Gadgeten innehöll ett fel