tisdag 30 november 2010

En hattaffär med huvudbonader för alla hisingsbor!

När kylan nu är hård och obarmhärtig, så är det lätt att drömma om sommaren. Det var en varm sommardag jag köpte min stråhatt. Nu ligger halmhatten nerpackad för vintern och i morgon skall en pälsmössa inhandlas med bästa service hos Hatt-Nytt i Kville.


måndag 29 november 2010

Göteborgarna har lärt sig leva med skalven

En jordbävning har överaskat de boende i Härnösand. I Göteborg är de återkommande skalven sedan länge vardag för dess befolkning. Studiohisingen har tittat på det där.

Janne

Divan - den lite finare grillrestaurangen

Vid Wieselgrenstorget finns Divan - en grill som är lite finare. När du kommer in i restaurangen möts du av en meny som är späckad av grillrätter. Glöm inte prova de för restaurangen kända kakor som serveras till kaffet efter maten. Det lilla söta, som man är så sugen på efter grillad mat.

Skrivet av: Kennet T Johnsson

lördag 27 november 2010

Vem var det som rösta på Jimmie?

Vem var det? Vem var det? Vem var det som rösta på Jimmie? Säg vem det fuck´in va 
Majeed_Waris_Stor
Kayke_Moreno_Stor  Makondele-700x525Mohammed_Ali-Kahn_Stor Mathias_Ranegie_Stor   Paulo_Oliviera_Stor Vinicius_Lopes_Stor Damir_Mehic_Stor Leif_Johansson_Stor Dominic_Chatto_Stor Johan_Lind_StorJohn_Chibuike_Stor
kari arki
Majeed Waris, Kayke, John Chibuike, Rene Makondele, Mohammed Ali Khan, Mathias Ranégie, Paulinho, Vinícius,  Damir Mehic, Leif Johansson, Dominic Chatto Johan Lind Kari Arkivou
Den som har röstat ska få stryk
Det här är killarna i f.d. BK Kick nu mer känt som BK Häcken


Stanley

fredag 26 november 2010

Ingen Friberg i På spåret

Erik Friberg bk häcken
Nu drar ännu en säsong av på spåret igång. Många hisingsbor hade liksom mig förväntat sig att BK häckenprofilen Erik Friberg skulle ta plats i en av kupéerna men tyvärr ville programledningen annorlunda. Ingen Erik Friberg i På spåret alltså.
Janne

Pirate Bay dom och jakten på Wikileak öppnar nya möjligheter för Kjell och Leif

Domen mot Pirate bay blev ett slag mot den fria kommunikationen liksom förföljelsen av Wikileak. Detta skapar nu förutsättningar för entreprenörer med nya ideér. Studiohisingen har besökt ett intressant projekt på Hisingen.

Att stå på Bräckeberget och följa Kents 48 duvor med blicken är en mäktig upplevelse. Vingarna som för fram flocken avger ett susande och duvorna flyger i en enhetlig massa och gör sina manövrar exakt samtidigt, som en stor organism. Jag frågade Kjell och Leif hur det kommer sig att duvorna kan flyga så samtidigt i hög fart och göra synkade tvära kast. Gubbarna skrattar till och säger; det vet man inte, det är fortfarande ett stort mysterium.

Duvslaget har sedan en tid ingått i ett projekt på Hisingen där man vill se ett komplement till sms, internet och annan mer modern kommunikation. Man ser här den nya teknikens sårbarhet samt den utökade myndighetskontrollen av människors privatliv som ett hot mot det demokratiska samhället och har här hittat en metod för att hantera denna situaton.

Eftersom det visat sig att kärleksbudskap visat sig vara mycket populära är det givetvis mycket viktigt med integriteten enligt Kjell.

Kommunikationscentret på HisingenSkrivet av: janne

fredag 19 november 2010

Hon ville inte ha fler tjuvnyp, spott och spä

För er som följer studiohisingen vet ni också att Stanley inte skriver för bloggen mer. Chefredaktör Kennet T Johnsson tog beslutet efter den uppmärksammade artikeln om marknadsföringen av BK Häcken.
Han har inte haft det lätt i livet Stanley. Redan från början har han fått kämpa. Med Stanleys tillstånd kommer studiohisingen att visa två dokumentära inslag, som vi hoppas kan ge en del av förklaringen till att Stanley blev den han är.
I det första inslaget får vi möta Stanleys moder vid tiden för att hon blir varse sin sons kommande ankomst.
Det här är berättelsen om Stanleys moder Ing-Marie
Ing-Marie har gått på många minor i sitt liv, nu har hon flyttat till Hisingen och fått rätsida på sitt liv. Hon trivs väldigt bra på hisingen och hon har fått nära vänner i området där hon bor. En kväll när kommer hem från jobbet känner hon en smärtsam oro i hela kroppen, hon vet inte vad det är och var den kommer ifrån. Hon har några öl i kylskåpet som hon knäcker framför tv:n.11111111
Skrivet av: Janne

torsdag 18 november 2010

Dansband hyllar Hisingen - den gröna ön

Hisingens landsbygd får knappt något medialt utrymme. Studiohisingen.com/hisingen.in har tittat närmare på den gröna ön.
111111
Janne

GAIS är business

Men vem gör affärerna?

Skrivet av: Janne

Uppmärksammad av svensk myndighetskontroll

Studiohisingen har uppmärksammats av den liberaldemokratiska bloggen "svensk myndighetskontroll" som skriver följande om vårt inslag om datalagringslagen:

"Som en följd av den nya lagen om datalagring växer nu nya alternativa kommunikationsnät fram i Sverige. Dagens projekt har jag hämtat från Göteborg där motståndsrörelsen på kort tid hunnit växa sig stark och genomfört en investering i ett från all elektronisk avlyssning skyddat nät. För mig som Liberaldemokrat och vän av småföretagande är det roligt att se att det privata initiativet lever! Lycka till, säger jag till entreprenörerna i Göteborg!"

Denna nya kommunikationsmetod kan exempelvis vara en möjlighet för Wikileak, då de nu är satta under press av de amerikanska myndigheterna.

11111
Janne

måndag 15 november 2010

Uranmonumenten

Med anledning av den senaste tidens händelser väljer studiohisingen att nu gå in i miljöfrågan.


Janne F

Mohammed Ali Khan tackade nej till medverkan i programmet Let´s dance


Mohammed Ali Kahn, till vardags ledargestalt i laget Bk Häcken, hade till för bara ett par år sedan svårt att ta för sig på dansgolvet. Ofta stod han med de andra killarna och tryckte längs väggen och och drog sig för att bjuda upp någon hisingstös för en dans. Efter mycket vånda anmälde han sig så till en buggkurs på folkets hus i Brunnsbo och blommade därefter upp på dansgolvet. Tv 4 fick nys om det här och erbjöd Mohammed en plats i programmet Let´s dance, då han också har en viss kändisstatus. Mohammed tackade nej.


Skrivet av: Stanley

söndag 14 november 2010

Hit når inte myndigheterna

Justitieminister Beatrice Ask presenterade idag ett förslag till en ny datalagringslag. Varje människas förehavanden på internet och annan modern kommunikation som exempelvis mobiltelefonerande kommer att registreras och kontrolleras av den statliga administrationen. Med anledning av detta och med särskild hänsyn till hisingens medborgare har i dagarna ett nytt säkrare kommunikationssystem sjösats på Hisingen. Studiohisingen har träffat en av de ansvariga som berättar om verksamheten.
1111111111111111111


Skrivet av: Stefan Alter

torsdag 11 november 2010

Leif – den siste socialdemokraten

Leif_Johansson_Stor
Leif arbetar som lagledare i hisingsklubben BK Häcken. Han vill att alla skall trivas i föreningen. Han är den siste socialdemokraten.
Mer om Leif

Skrivet av: Robert Anderson

onsdag 10 november 2010

söndag 7 november 2010

Johan Lind - den siste tjänaren

Så var det klart. Efter 16 år i klubben lägger Johan nu skorna på hyllan. Han svek aldrig sitt lag. Han kämpade in i det sista. Johan Lind - den siste tjänaren.Skrivet av Stanley

Om den ständiga kampen

Krutröken är sedan länge skingrad. Allt är klart. IFK Göteborg blev bäst i stan. BK Häcken intar en 2:a plats för just 2:a året i rad. Gais finns där längre ner, men är stabila där och var aldrig riktigt nära att åka ur. Med anledning av att allsvenskan nu avslutas lanseras nu låten där göreborgslagen finns representerade. Regiserad av studiohisingen så klart!
Skrivet av: Stanley

Hellström – det finns två sidor av Göta älv

hakan-hellstrom-hisingenHellström och älven
Han är bra Hellström. Framförandet av sina alster var av yppersta klass i kväll. Han gör en fantastisk spelning, utan att förställa sig det minsta. Han tar på sig en GAIS halsduk under låten "gårdakvarnar och skit" för han gillar GAIS, han kommenderar ut konfettimaskiner till finalen, han låter publiken sjunga med. Jag noterade tyvärr följande...Håkan tog under låten "river-en fantastik dröm” inte upp Hisingen alls i sitt textinnehåll fastän halva strandremsan faktiskt är Hisingen. Han har tyvärr när jag tänker på det helt glömt den denna ö i sina texter och då har han med sin barndoms utsikt från Ekebäck haft Hisingen just framför näsan i alla dessa år. Det kan han göra bättre Hellström. Han får ändå full pott med 5 traverser för sin spelning.
Skrivet av: S

lördag 6 november 2010

Generalplanen och spionerna på Hisingen

IMG_1529
Studiohisingen väljer nu att publicera dokument från 1969 om hur den generalplan som framarbetats efter underlag av ett nätverk av informatörer utplacerade på Hisingen, stoppades då det hårdföra hisingsfolket reste sig mot överheten.
Direktiven var klara från det socialdemokratiska styret. Asfaltera Hisingen och exploatera varje ynka kvadratmeter av ön. Detta bestämdes under de mytomspunna träffarna på hotell Eggers på Drottningtorget, alldeles invid centralstationen. Själva begreppet "goa gubbar" sägs ha uppkommit med anledning av de beslut som fattades där på fredagskvällarna, av stadens ledare inom politiken och näringslivet.
Information och underlag för beslutet, hade under åratal insamlats från ett antal informatörer utsända till Hisingen för att kartlägga stämningar, orosmoment, t.o.m. infrastruktur, naturtillgångar etc.
Vad de inte räknat med var Ture Dahl, en upprorsman från Hisingen, som samlade styrkorna, by för by och socken för socken. Så snart han skapat sig en uppfattning om spioneriet och redan på dagen när han läst om planerna för Hisingen, samlade han de olika byalagen kring sig. Sedan författade de en skrivelse till överheten. Nästa dag lades generalplanen ner och hela arbetet av denna kom att mörkläggas. Idag är Hisingen en grön ö. En prunkande stor färgrik klick i den göteborgska skärgården
Varningen till kommunstyrelsen
Vår beredskap är god
Har alla lagt märke till det egendomliga ljud som man stundom kan höra i Göteborg? Ett raspigt malande påminnande som en gammal kaffekvarn, eller kanske kornknarrens läte, är vid lämplig väderlek förnimbart från norra stranden av Göta älv. På sistone har det tilltagit i styrka, det har ökat åtskilliga decibel och är tidvis att likna vid mullret från ett oväder som håller på att segla upp vid horisonten. Det är hisingsborna som morrar. Det gnisslande ljud, påminnande om ett osmort kärrhjul, som tidvis blandas med morrandet, uppstår när hisingsborna skär tänder. På nätterna hörs dova och olycksbådande morrningar. Det vredgas i husen på Hisingen.
Det jäser i stugorna på Hisingen. Allmogen står beredd att resa sig. De har dragit fram den tyngsta mörsare och ställt den på Rambergets topp. De är flitigt sysselsatta med att riva plåttaket av Lundby kyrka och smida om det till hjälmar och bröstharnesk, Musketerare blandar kol och salpeter och svavel till gott krut. Svavel finns det gott om på Hisingen, ty det har regnat det länge där.
Friskyttarna från Säve har har förenat sig med skogsägarna i Rya skog. Torslanda dragoner har sadlat sina hästar och fem fänikor av Björlanda fotfolk är är redan mobiliserade. Biskopsgårdens mödrar har sänt en budkavle till Länsmansgården. De har hamstrat, fyllt skafferier med pölsa och fiskbullar, frysboxarna är breddade med leverbiffar och fiskpinnar. Hisingsborna är beredda att utstå en lång belägring om så skulle behövas. De har lagt vägspärrar vid Älvsborgsbron, Göta älvbron och Tingsstadstunneln. Allmogen på Hjuvik har bemannat kanonsluparna. Beredskapen är god på Hisingen. På Hisingen bor det ett hårdfört folk. Ingen generalplan för Hisingen.
Efter detta lades generalplanen, som sagt, ner och då folket på Hisingen nöjde sig med det, avkrävdes aldrig någon ursäkt och saken glömdes med tiden bort och kom aldrig att granskas närmare.
4 
1111111111111111111111111111111111111111
Skrivet av: Stanley

Ikväll spelar kelgrisen på Scandinavium

Ikväll  spelar GAIS lilla kelgris Håkan Hellström på Scandinavium.  Ja, Håkan är en bra guldkalv för GAIS. “Gårdakvarnar och skit” spelas vid varje match och Håkan tillber klubbmärket i sin nya video och Håkan spelar gamla gaislåtar i Pluras program och Håkan har GAIS halsduk.
Men, Hisingen har också en låt. En hyllning till sitt lag.
“Gårdakvarnar och skit” ställs här mot den vassa utmanaren “Bk Häcken är mitt lag”.
Håkan

Utmanaren


111
Skrivet av: Stanley

onsdag 3 november 2010

Smärtan är borta och läkt är såret

Vi välkomnar Mats som äntligen är tillbaka i rampljuset. Mats skall ha en plats i solen som den rättmätiga stjärna han är. Han skall inte vara undangömd på någon anstalt långt ute på Västgötaslätten. Mats är en bra kille i grund och botten. Det har också kommit att visa sig att Mats har många strängar på sin lyra. Han har tagit ett stort ansvar för anstaltens tvättavdelning, har har spelat pojkfotboll i västra frölunda, han har sinne för affärer vilket samröret med Janne plånbok har visat, han är allround och fungerar både i dansbandet och i fotbollslaget. Mats Person kan förmodligen stärka Gais varumärke och vända ett imageproblem till framgång. Studiohisingen önskar därmed Mats Persson all lycka!Skrivet av: Kennet T Jonsson

måndag 1 november 2010

Gärna tak, men först skall de omkringboende kompenseras för tidigare experiment


1
Stanley

Hoppfrågan ständigt aktuell i Göteborg


Stanley

PUNJAB- landet mellan de sex mäktiga vattendragen. Beas, Chenab, Jhelum, Rawi, Sutlej och Kvillebäcken

Om ni vill se en skymt av Punjab, detta bördiga landområde som utgör en delstat av Indien, skall ni ta er ut bland de ödsliga industritomterna öster om kvillebäcken. Resturangägaren tar emot gästerna med ett varmt leende, den typiska sikhiska turbanen och serverar den bästa av kryddstark mat. Dagen till ära var det buffé, och smakprover av de skilda slag ur menyn.
31
2

Mer indiskt1

Skrivet av: Kennet T Johnsson

Kungen behöver paus

Kungen har det jobbigt nu med alla skriverier. Han behöver komma ifrån en stund. Efter ett besök på café Paus invid backaplan finns stora förutsättningar för att vi åter får en stark och frisk kung att styra vårt land. Detta erbjudande gäller även alla våra läsare.
Titta gärna förbi Café Paus när ni varit och stökat på Backaplans handelsområde eller lider av förhöjd stress av andra skäl. Till serveringen erbjuds dagens lunch (klassiska husmans). Det finns också annat utbud där god arbetarkrubb finns representerad samt diverse fikatillbehör. Tiden stannar upp ett ögonblick där ni njuter av maten. Och tittar ni ut genom fönstret pågår livet i högt tempo därute på Backaplans svårtillgängligare stråk. Där finns en övergiven husvagn och där står en herrelös hund som skäller. Där finns också secondhand och bilverkstäder. Men i kaféet råder det lugn. Gardinerna är harmoniskt virkade och till lunchen serveras hallonsoda.
1 2 3 4
111111
Skrivet av: Kennet T Jonsson

Vladimir Antonov gripen men inte överbevisad

Vladimir Antonov
Visst. De har häktat Vladimir. Men var är bevisen? Den här killen är vit som snö enligt de källor jag pratat med. Troligtvis handlar det här om ett missförstånd. Enligt mina källor har Vladimir ett genuint intresse för SAAB. Hans far ska exempelvis ha kört honom till dagis i en SAAB 95:a med bakvända säten i bagaget så Antonov hade bra sikt bakåt. Men han har stört någon. Det är tydligt. Nu är det så att jag råkar känna till killen en del, och jag vet också att han kommer borsta bort denna "skandal" från sina axelvaddar ganska snart.
Relaterade artiklar:

Stanley
Gadgeten innehöll ett fel