fredag 29 oktober 2010

Innan BK Häcken godkänner Gamla Ullevi måste motvikterna vara på plats.

Studiohisingen har under hela detta året påpekat hur viktigt det är att HIGAB åtgärdar de fel och brister som  Gamla Ullevi dras med. Icke fungerande betalningssystem, hoppfrågan där vi tidigt förutsåg att motviktslösningen inte var någon allenarådande medicin, eftersom det är en teknik för turbiner och inte för fotbollsarenor. Vi uppmärksammade strålkastarna och reklamskylten som störde både trafik och de omkringboende. Vi var också tidigt ute och rapporterade om leran som kom i svang när IFK Göteborg supportrarna hoppade.

Nu står vi här i en situation där BK Häcken kan hamna på Gamla Ullevi då det skall bli en ombyggnad av Rambergsvallen under nästa säsong. Kjell kommenterar saken så här i en intervju studiohisingen gjorde under måndagen: "Det är nu viktigt att de ansvariga i första hand koncentrerar sig på hoppfrågan och löser den. Vi har några stora bjässar i BK Häcken klacken och får de för sig att börja hoppa kan det få mycket ödesdigra konsekvenser, med sprickor i betongfundamenten, kraftiga markvibrationer i närområdet etc. Gräset får komma i andra hand, avslutar han, säkerheten måste gå först i ett sådant här läge.

Se reportagen av studiohisingen:

Skrivet av: Kennet T Jonsson


onsdag 27 oktober 2010

Regntungt på Rambergsvallen. BK Häcken – Malmö FF 0-4

BK Häcken äger matchen spelmässigt. Det dåliga vädret och det myckna regnandet gav fördel till Malmö FF då det passar bättre deras gris - och långbollsfotboll. En match med fantastisk inramning förövrigt då hisingsborna ställde upp mangrant och över 3000 åskådare var på plats. Sektion G och Getingarna höll igång mest hela matchen och Malmös supportrar fanns också på Rambergsvallen och bidrog till den goda stämning.regntungt på rambergsvallen51
1111111111111
Skrivet av: Stanley

tisdag 26 oktober 2010

Andra krafter bakom attentaten på Hisingen

I dagens nyhetssändningar bekräftar polisen att tidigare uppgifter i media om att det var missnöjda hisingsungdomar som brände bilar under hösten 2009 är felaktiga. Studiohisingen kunde redan för ett år sedan  konstatera att helt andra krafter låg bakom förstörelsen på ön. "Den missakting som media och framförallt Göteborgsposten visat dessa hisingsungdomar under det senaste året är anmärkningsvärd", säger Kjell Bulycke till studiohisingens utsände,  i en kort kommentar på fredagskvällen.

Se inslaget från studiohisingen :


Stanley

måndag 25 oktober 2010

Vårväderstorgets nya Resebyrå

IMG_1324
Vi på studiohisingen.com vill slå ett slag för den etablerade resebyrån som finns på vårväderstorget. Idag arrangerar byrån resor till Asjchabad, Bagdad, Libanon och Sana. Resebyrån hälsar våra utsända från studiohisingen att flygturerna kommer utökas under 2011, med resor till bland annat Ulan Bator och Dacca.
1111
Skrivet av: Kennet T Jonsson

söndag 24 oktober 2010

Ingen Rock `n´ roll i GAIS spel

GAIS har på senare tid lyft fram en mer harmlös sida, som kanske passar den mer mogna publiken bättre, men som däremot upprört många bland den mer aktiva delen av supporterskaran. Kanske borde man inom organisationen satsa mer på den sportsliga biten nu när laget står vid ruinens brant.


Skrivet av: Stanley

torsdag 21 oktober 2010

En ny chans för Tero

IMG_0679Som ni nog många minns krockade BK Häckens allsvenska premiär med Tero Smileys traditionella spelning på Florens. Förra året drog Tero en stor entusiastisk publik, men årets spelning täckte knappt hyran på släpkärran för stackars Tero. Det var ödsligt på dansgolvet när konserten väl gick av stapeln. Nu får Tero sin revanch. Nu på onsdag kommer Tero åter göra ett försök på Florens och han hoppas då på en månghövdad publik.
111111111
Skrivet av: Stanley

fredag 15 oktober 2010

Kvar finns bara en bonde

Nu har bönderna valt sin tös. kvar finns bara en bonde på hisingslandet som aldrig ens fick chansen att vara med.

janne

"AIK tar inte sitt sociala ansvar" säger Kjell

Det var annat när Dulee spelade för BK häcken. Ledningen tog då sitt ansvar och värvade Stig "stickan" Töfting som en manlig förebild för dom här småkillarna. AIK skulle ha den här Dulee Johnson till varje pris, det till trots att BK Häcken påtalade att det är kille i obalans, men på det örat ville dom inte lyssna till.

Problemen visade sig hopa sig, skandal efter skandal, och de manliga förebilderna i AIK lyste med sin frånvaro. På frågan varför man inte hade utsett en manlig förebild till Dulee, efter den första "fyllegrejen", så svarade AIKs ledning att det inte fanns pengar till detta. Enligt Kjell på studiohisingen.com så talar detta sitt tydliga språk, AIK agerar som cynisk arbetsgivare där man bara ser att killen skall generera kassaintäkter, men helt glömt att fostra Dulee i vett och etikett. Kjell vill härmed uppmana ledningen för AIK att de omedelbart lyfter på luren att tar ett snack med Stig Töfting för professionell rådgivning.


Dulee Johnson, AIK

Stig Töfting, förebild för Dulee
under hans år i Bk Häcken

  Klicka här för mer infoSkrivet av: Kenneth

torsdag 14 oktober 2010

Nu gör vi en ny efterlysning hos allmänheten - vem är tjuven?

Tobakisten på vårväderstorget efterlyser den tjuv som tog en stock snus vid ett obevakat tillfälle under torsdagseftermiddagen. När en våra skribenter skulle in i kiosken för att köpa det vanliga, en ask läckerol och GT med TV-bilagan, möttes han av en bedrövad dam bakom disken. Tjuven hade enligt uppgift en stor bylsig jacka, ett smalt ansikte med en framträdande näsa och därtill en klädsamt välansad mustasch. Mannen var i 60 årsåldern. Alla tips om vem förövaren kan ha varit, emotses vänligen på e-post.
tjuven på hisingen
1111111111111111
Kennet T Jonsson

onsdag 13 oktober 2010

"Det kan vara fel kille" säger Kjell

Enligt Kjell på studiohisingen.com är det troligt att man har pekat ut fel kille. Den vågkorrugerade plåten man ser i fonden är inte den samma på de båda bilderna, säger Kjell. Kjell låter meddela att man nog får lyfta på varje sten i denna härvan. Det är olyckligt att man går ut i massmedia och dömer på förhand en bra kille, avslutar Kjell. 


Text: Kenneth

tisdag 12 oktober 2010

Den kinesiska porten till Hisingen

Ett potpurri av färger på en sprakande palett när kineser, färghandlare, barn- och ungdomspsykiatrin möts på Hisingehus. Ett folkhemsmonument rest på 40-talets funktionalistiska era då bygget precis som idag är porten till Hisingen, dörren du skall passera, det storslagna du skall insupa och andas.
61 2  43  7 Kinarestaurangen har ett blandat utbud, precis som hyresgästerna i huset. Det erbjuds både pannbiff och friterade räkor. Och på fredagar bjuder man upp till dans i form av enmansorkester och finska klagosånger. Ibland kan man se ett kärlekskrankt par slingrandes om varandra på ett annars ödsligt dansgolv, medans merparten av gästerna oftast sitter vid bord mol allena med tända stearinljus eller uppehåller sig vid de många till antalet pokermaskiner som finns i restauranglokalen.
11
Kennet T Jonsson

måndag 11 oktober 2010

Tyvärr styrs allting från Stockholm

Idag avgjordes dansbandskampen i Sveriges television. Dansbandet Elisas tog hem segern och sångerskan i bandet, som för övrigt heter just Elisa var mycket glad. Tyvärr fick Hisingen. även i årets upplaga, inte med något bidrag trots att det finns gott om bra band på ön. Detta beror troligtvis på att allting styrs från Stockholm.

Denna låt, av studiohisingen, hade förmodligen vunnit tävlingen, om det inte hade vart för just stockholmarna, som inte kan den här branschen.
Skrivet av: janne

Tack för allt du är alltid välkommen till hisingen

paulinho, bk häckenStudiohisingen vill passa på att tacka Paulinho för det han gjort för BK Häcken. Enligt GP är det nu klart att han lämnar klubben för att söka nya utmaningar. Så sent som för några dagar sedan deltog han i studiohisingens kampanj för ett olikare hisingen.

11111
Stanley

söndag 10 oktober 2010

Plattan kommer sälja som smör!

Ur intervjun med C.W
“Nu i höst skall det ju också göras en jubileumsplatta med gais. Det är sagt att våran egen lilla kelgris Håkan Hellström kommer visst ha med tre låtar på skivan. Ja, Håkan är en bra guldkalv för gais. Skall tilläggas att även vi inom föreningen har snickrat ihop en låt som vi också tror mycket på. Plattan kommer sälja som smör!”

11111111111111111
Stanley

torsdag 7 oktober 2010

De GAIS supportrar som ställde till bråk i Helsingborg borde skämmas

Gais: kort från göteborgspostenMed anledning av Göteborgspostens och andra tidningars rapportering i sina respektive nätupplagor, om hur en del GAIS supporters uppträde i Helsingborg, kontaktade Studiohisingen Kjell Bulycke, BKH för en kommentar.

Han har svårt att hålla tillbaks sin besvikelse över dessa Göteborgssupportrar: “Här organiserar Gårdakvarnar en trevlig tågresa till Helsingborg och så är det några få som skämmer ut hela vår stad med dessa vita masker och bengaler, som uppenbart också använts i samband med matchen.

På frågan om detta också kan inträffa invid Rambergsvallen när GAIS är på besök svarar han så här “inte alls otänkbart. De här supportrarna skyr inga medel och verkar vara mer intresserade av att förstöra för den vanliga fotbollspubliken än att stödja sitt eget lag.”

Finns det trots allt ingenting BK Häcken kan göra åt det här inför kommande Derbyn? Jag är som sagt mycket tveksam svarar han. Med exempelvis black army är  det annorlunda. Dem kunde vi skämma bort med kaffe och bullar för att på så sätt skapa en trevlig inramning på matchen. På dessa här killar vi talar om nu har ett sådant trevligt initiativ knappast någon inverkan. 
gpgpafafafexaf1
Kennet T Johnsson

onsdag 6 oktober 2010

På spåret trodde jag

Erik Friberg bk häcken

Jag var en av alla dom som i det närmaste spikat att Erik Friberg skulle vara en av överraskningarna när deltagarna i höstens säsong av På spåret presenterades. Nu blev det inte så utan det blev istället bestämt att Peter Apelgren kör ett år till.

Se alla deltagare här
AfDnssydgp1
Kennet T Jonsson

tisdag 5 oktober 2010

Skandalen som mörklades

Motgångarna med Gamla Ullevi har avlöst varandra. I dagens GP kritiserar f.d häckenspelaren Tobias Hysén arenans gräs. Tidigare, främst efter och under förra säsongen, handlade skriverierna till största delen om leran, som kommer i svang när publiken hoppar samt om de skenande produktionskostnaderna under byggprocessen. Studiohisingen avslöjade i vintras ytterligare en skandal. Denna mörklades dock effektivt av de ansvariga för entreprenaden.

Se reportaget här

Läs artikel om gräset i GP här

Stanley

söndag 3 oktober 2010

Om den tolfte spelaren

I göteborg finns en pågående diskussion om klackarnas storlek. Studiohisingen har därför gjort detta reportage för att reda ut hur supportersituationen ser ut i staden.Skrivet av: Stanley


Mutor och korruption vid bygget av den nya nationalarenan, även Gamla Ullevi för en skakig tillvaro

Enligt ett dokument som Expressen publicerar i dagens tidning överskuggas nu byggandet av den nya nationalarenan i Solna av mutor och korruptionsmisstankar. Även om Göteborgs arenabygge så här långt är befriat från korrupta grepp så har studiohisingen under året avslöjat en del andra olägenheter kring Göteborgs nybyggda arena. Ett av våra avslöjanden mörkas dock effektivt av organisationen runt Gamla Ullevi. Därför väljer vi att åter visa det skrämmande reportaget.


11111111111
Skrivet av: Stanley

BK Häcken drog Örebro SK i smutsen!

bk häcken allsvenskanBK Häcken tog emot ett ÖSK som helt missat det där med arbetshandskar och grävandet i smutsen för att vinna matcher. Killarna i Häcken var ekiperade i sina arbetskläder och gjorde således ett gott dagsverke och vann komfortabelt med 2-1. Grattis Häcken!

 

 

Se målenafgpgtgtdnsvdafgpgp

Stanley

lördag 2 oktober 2010

Söndag – en ödesdag för Hisingen

När BK Häcken i morgondagens match tar emot Örebro SK står mycket på spel. Hisingslaget är högst oväntat nu indragen i bottenstriden och riskerar därmed att åter hamna på fotbollens bakgård. För den som kommer ihåg, var senaste gången BK Häcken spelade en match av denna dignitet också mot sportklubben från Nerike. Då fanns en framtidstro i hisingsklubben, som nog ingen fotbollsintresserad, i vårt avlånga land kunde undgå att märka, särskilt alla de allsvenska klubbar som lämnade Hisingen i oförättat ärende. Matchen då var kvartsfinal i svenska cupen och BK Häcken kunde genom en närmast heroisk insats avancera till semifinal. Euforin bland supportrarna och även från Kjell Bulycke, som refererade kvartsfinalen, gick inte att ta miste på i denna match, som nu gäller som hisingslagets största framgång i dess 70 –åriga historia.

gp
Stanley

fredag 1 oktober 2010

Matchfri dag, stanna upp vid Älvsborgsbron

Varför inte stanna till vid Älvsborgsbron och njuta av dess vackra omgivningar. Här väster om bron ett optimistiskt Ruhrområde som tyvärr avstannade. Dess expansion kom av sig när några idealister satte käppar i hjulen för antagandet av generalplanen för Hisingen 1969.


Kennet T Jonsson

Vem var det?

Studiohisingen hänvisar till "Det kan vara fel kille" säger Kjell


Vem var det? Vem var det? Vem var det som våltog? säg vem det fuck'n va

Den som våltog ska få strykKillarna i BK Kick

I studiohisingens serie för ett bättre sverige

Ang att en allsvensk stjärna nu misstänks för ett våldsbrott
Bengtsson
Gadgeten innehöll ett fel