fredag 26 november 2010

Pirate Bay dom och jakten på Wikileak öppnar nya möjligheter för Kjell och Leif

Domen mot Pirate bay blev ett slag mot den fria kommunikationen liksom förföljelsen av Wikileak. Detta skapar nu förutsättningar för entreprenörer med nya ideér. Studiohisingen har besökt ett intressant projekt på Hisingen.

Att stå på Bräckeberget och följa Kents 48 duvor med blicken är en mäktig upplevelse. Vingarna som för fram flocken avger ett susande och duvorna flyger i en enhetlig massa och gör sina manövrar exakt samtidigt, som en stor organism. Jag frågade Kjell och Leif hur det kommer sig att duvorna kan flyga så samtidigt i hög fart och göra synkade tvära kast. Gubbarna skrattar till och säger; det vet man inte, det är fortfarande ett stort mysterium.

Duvslaget har sedan en tid ingått i ett projekt på Hisingen där man vill se ett komplement till sms, internet och annan mer modern kommunikation. Man ser här den nya teknikens sårbarhet samt den utökade myndighetskontrollen av människors privatliv som ett hot mot det demokratiska samhället och har här hittat en metod för att hantera denna situaton.

Eftersom det visat sig att kärleksbudskap visat sig vara mycket populära är det givetvis mycket viktigt med integriteten enligt Kjell.

Kommunikationscentret på HisingenSkrivet av: janne

1 kommentar:

Anonym sa...

Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.

Gadgeten innehöll ett fel