tisdag 1 mars 2011

Kosthållningen är viktig för Emil

[wahlström[1].jpg]

Kennet och Janne får en pratstund med Emil Wahlström. Först var det tänkt att vi skulle träffas på den internationella hamburgerkedjan vid Rambergsvallen. Emil ringer senare och vill ha intervjun på Morgans vid Vågmästarplatsen i stället. När vi kommer fram till restaurangen är Emil redan där. Han pratar med Mohammad som är restaurangchef. Det ser ut som det är något viktigt han diskuterar för Emil talar högt och gestikulerar med händerna. Det märks att de två gillar varandra. Vi presenterar oss och Emil pekar på ett bord som han leder oss till. Emil säger att det är hans bord. Han gillar bordets placering där han kan titta ut på gatans myllrande trafik av fordon och människor. Emil kallar till sig Mohammad och säger "det vanliga med extra sås". Jag och Kenneth beställer in korv och bröd till oss själva. När Emil fått in sin hamburgertallrik med ett underliggande lager av pommes som är generöst dränkt i vit sås börjar vårt samtal ta form.

Studiohisingen: Är du nöjd med säsongen?

Emil: Det gick bra till en början. De första matcherna. Sen kom vi alla in i en svacka. Sen på slutet blev det bättre igen.

Studiohisingen: Kan du beskriva stämningen i laget.

Emil: Kanonbra.

Studiohisingen: Försvarsspelet,i synnerhet backlinjen, fick mycket kritik under säsongen. Den kritiken avklingade delvis under de senaste matcherna och snarare förbyttes till hyllningar hos supportrar och journalister. Vad har hänt?

Emil: Vi har ju fått "han finnen", säger Emil och slickar i sig såsen som hamnat på skjortkragen. Killen är kanon och schysst. Sen är det förstås Khans återkomst också. Hela föreningen har rest sig ur dyn. Här blir Emil plötsligt förändrad, rätar upp sig och blir allvarsam när han börjar tala om Khan. Konungen kommer göra mycket för oss. Jag har dessutom försökt sluta med snabbmaten och det är tack vare Khan som jag har lagt om kosten. Idag är ett litet undantag när jag träffar er på studiohisingen. Jag äter gröt varje morgon numera. Jag gillar ju mat va, men gröt, frukt och grönsaker har Khan sagt att man kan äta ur mycket som helst av. Och så är det ju gott också!

Studiohisingen: slutligen, vad är dina framtidsplaner.

Emil: Jag vill först vinna allsvenskan med BK Häcken. Sen vill jag gå vidare i fuck´in Champions League. Vi avslutar intervjun och Emil lommar vidare och försvinner in i en spårvagn vågmästareplatsen.

För studiohisingen
1
Kennet T Jonsson och Janne Heyman

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel