tisdag 28 september 2010

Polisen nöjd med Black army

Det fanns en beredskap när aik kom till Hisingen. Skandalscenerna med vandaliserade bussar, hot mot spelare i Levski Sofia och inte minst mot uefas personal satt fortfarande på näthinnan hos Kjell Bulycke och präglade mycket av hans säkerhetstänkande inför matchen.
När solnaklubben kom på besök till Rambergsvallen valde vi att stänga ölserveringen invid bortaklackens sektion, förklarar Kjell. Beslutet var en försiktighetsåtgärd då en majoritet av individerna i den black army's klacksvans har svårt med sin måttlighet vad gäller alkoholintaget. Dessutom blir ofta den här typen av supportrar aggressiva när de dricker öl.

Ett kvitto på att detta var rätt beslut fortsätter Kjell, är att polisen denna gång gav ett bra betyg till klacken, som uppförde sig på ett föredömligt sätt under hela matchen.

Kjell avslutar med en uppmaning till aiks organisation “Det flata ledarskapet inom Aik har en del att lära av oss här på Hisingen. De här killarna i aik kan uppföra sig och i flera fall också koncentrera sig på spelet under perioder, om de bara bemöts med respekt och där vi kan erbjuda ett alternativ till droger, som alkohol och annat som ungdomar håller på med... Den här gången valde vi att servera kaffe och hembakade bullar i halvlek. Vilket också var mycket uppskattat av aiks killar som besökte Rambergsvallen. Det behövs inte mer än så”

Mer om Kjells planering inför matchen

ölservering rambergsvallenmaölservering rambergsvallen 2

1111111111111afdn1afgp
Skrivet av Stanley

5 kommentarer:

Vigge Boll sa...

Det här är det värsta jag läst. Vet artikelförfattaren vad och vilka Black Army är och vad de gör (svaret på den frågan är solklart nej) eller vilka det är som bråkar runt AIKs matcher (återigen, nej).

Vem är Kjell? Det framgår inte heller.

AIK stavas med stora bokstäver, eftersom varje bokstav uttalas för sig. Rudimentär svenskakunskap.


Och att det inte krävs mer än kaffe och bullar för att lösa olika ordningsproblem är ju bara löjligt.

Anonym sa...

Det var inte Black Army som bråkade mot Levski Sofia, utan en baby-firma som var idioter och ville visa sig på någon slags styv lina. Och ärligt talat de flesta av dem var förvånatsvärt nyktra, i alla fall när det gäller promillehalt - om än inte i omdöme.

Och vad är du för pajas som uttalar dig i en fråga som du har absolut koll på.

Ni har samma pajaser i Göteborg, dock då kanske inte så många i ”Hissingens stolthet”, fordras publik för att idioterna ska kunna gömma sig i mängden. Men kom inte och påstå att Wiseguy är några änglar direkt, bara det att pressen oftast är snällare mot dem. AIK som Sveriges största och mest omtalade klubb säljer ju lite mer lösnummer och därför mer tacksamma att hatas.

Anonym sa...

Men till mig, som vanlig ikke fan, är det ingen skilnad med Black-army eller andra "baby-firma". Alla är AIK-"fans"

Vigge Boll sa...

Anonym - Men för oss som är medlemar eller jobbar i föreningen är det en jävla skillnad. Det är vi som får dras med negativ publicitet 20 år efter vi senast var inblandade i nånting, vi som får svårt att hitta sponsorer till det förebyggande arbete vi gör osv.

Din ingorans och din okunskap försvårar mitt liv. Vet man inget om ett ämne, och är för lat eller ointresserad för att ta reda på hur det ligger till, så ska man nog skita i att skriva blogposter om det och länka upp till Aftonbladet t.ex.

Och angående ditt inlägg, finns det andra ämnen du resonererar likadant runt? "Men till mig, som vanlig ikke asiat, är det ingen skillnad med Kineser eller "Japaner". Alla är gulingar."

Skulle inte tro det va?

Johan Mjällby sa...

Haha! Något som också lär fungera är om Stockholm för ett par månader stryper Robin Hood-skatten till Göteborg och istället använder pengarna till att skicka värstingarna från Black Army på en Västindienseglats där de får lära sig ansvar, respekt och hårt arbete. Hisingen kan bidra med hembakta bullar och gott kaffe. Heja Kjell!

Gadgeten innehöll ett fel