måndag 1 mars 2010

Hisingens kötthall

Janne: Jag ser att du har varit inne hos kötthandlaren, du har två stora kassar med kött vid din sida.
Kjell: Japp, det stämmer jag har köpt köttet billigt, den vida kända kötthallen skall läggas ner och nu har jag fått en massa kött till vrakpris.
Janne: Tråkigt att kötthallen skall läggas ner...
Kjell: Ja, mycket. Jag har handlat mitt kött här så länge jag kan minnas.
Janne: Var skall du handla ditt kött fortsättningsvis.
Kjell: Tyvärr måste jag nog ta mig ända till Björlanda där dom säljer kött direkt på en gård. Men det tråkiga i kråksången är att bonden bara säljer kött från höglänta kor, du vet sådana där långhåriga as... Och det blir lite enahanda att bara äta kött av kossan.
Janne: Jag förstår att du är ledsen Kjell, en dag som denna...
Kjell: Ja, jag är väldigt ledsen, men mest ledsen är styckmästaren som är utan jobb...
Janne: Kött - vad är det egentligen?
Kjell: Kött är ätlig muskel- och fettvävnad hos djur, ett födoämne. Kött äts av människor, samt av djur som är rovdjur, asätare eller allätare. Människan är i det sammanhanget en allätare. Kött är i många kulturer ett viktigt födoämne för att tillgodose kroppens behov av näringsämnet protein.
Janne: Tack för pratstunden och informationen, mycket intressant
Kjell: Tack.
2 34

Fågelperspektiv:
Visa karta

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är så jävla trist, kommer sakna denna kötthall

Max sa...

Här köpte jag kött igår, och det var kanon.... ny ägare tydligen!

Gadgeten innehöll ett fel